NBA LIGA

Cavsi bolji Heata, James zasjenio Wadea

05.02.2010 u 09:57

Bionic
Reading

Na programu NBA lige bile su dvije utakmice i u obje su slavili domaći sastavi - Cleveland je pobijedio Miami 102:86, dok je Portland slavio protiv San Antonia 96:93.

Cleveland je protiv Heata upisao desetu uzastopnu pobjedu, a ključni igrač Cavsa ponovo je bio LeBron James koji je ubacio 36 koševa, uz 7 skokova i 8 asistencija. Odličnu večer imao je i Daniel Gibson koji je propustio prvo poluvrijeme zbog posjeta rodilištu u kojem je njegova zaručnica čekala porod. Vratio se na početku treće dionice i zabio ukupno 12 koševa, dok je Shaquille O'Neal svom bivšem klubu zabio 13 koševa, te dodao 8 skokova.

U suparničkim redovima najbolji je bio Dwyane Wade sa 24 koša, od kojih je 18 zabio u prvom poluvremenu, no kasnije je posustao. Wade je dodao i devet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti.

'Moramo biti realni, Cavsi su jednostavno bolji od nas. Oni imaju momčad koja može do samog kraja, do naslova prvaka,' kazao je Wade.

U četvrtom uzastopnom porazu Miamia solidnu partiju pružio je i Michael Beasley (21 koš, 12 skokova).

U drugom susretu gledatelji su vidjeli daleko zanimljiviju utakmicu u kojoj je Portland i bez ponajboljeg igrača, ozlijeđenog Brandona Roya, slavio. Deset sekundi prije kraja utakmice Manu Ginobili je promašio tricu za izjednačenje, nakon čega je krenula serija slobodnih bacanja u kojoj je domaćin zadržao prednost. Prvi strijelac u Portlandovim redovima bio je LaMarcus Aldridge sa 28 koševa i 12 skokova, dok je Martell Webster dodao 21 koš i 5 skokova.

'Pokazali smo karakter, mi smo momčad koja ne odustaje,' kazao je Webster.

Kod gostiju najbolji su bili Ginobili (21 koš, 5 asistencija), Tony Parker (18 koševa, 6 asistencija) i Tim Duncan (15 koševa, 12 skokova).