SERIE A

Cavani opet Napolijev junak, hat-trick Miccolija

30.09.2012 u 17:27

Bionic
Reading

Napoli je ove nedjelje pobijedio na gostovanju Sampdoriju u derbiju kola s 1-0. Sampdoria je prije ovog kola bila treća na ljestvici, ali je i njima presudio Urugvajac Edinson Cavani. U 68. minuti je Urugvajac bio miran i precizan pri udarcu s bijele točke, a Napoli je tako ostao netaknute mreže i nakon 270 gostujućih minuta ove sezone

U talijanskoj Seriji A je nakon dvije subotnje, u nedjelju odigrana većina utakmica 6. kola. Uvjerljivi Juventusov ritam odlično i dalje prati sjajna momčad iz Napulja...

Napoli je ove nedjelje pobijedio na gostovanju Sampdoriju u derbiju kola s 1-0. Sampdoria je prije ovog kola bila treća na ljestvici, ali je i njima presudio Urugvajac Edinson Cavani. U 68. minuti je Urugvajac bio miran i precizan pri udarcu s bijele točke, a Napoli je tako ostao netaknute mreže i nakon 270 gostujućih minuta ove sezone.

Sa šest postignutih golova ove sezone Cavani je prvi strijelac Serije A.

U dobru je formu upao novi prvoligaš Pescara. Pobijedila je ta momčad na Sardiniji Cagliari s 2-1, te došla do druge pobjede zaredom, te sedmog boda u posljednje tri utakmice. Hrvatski nogometaš Ante Vukušić je počeo utakmicu za Pescaru, te je na travnjaku boravio do 67. minute. Golove su za Pescaru zabili Terlizzi i džoker s klupe Wiess, a domaćin je tek u 82. minuti (Pinilla) došao do počasnog gola.

Palermo je s 4-1 na svom terenu svladao Chievo, a apsolutni junak utakmice je bio Fabrizio Miccoli koji je postigao hat-trick. Chievo je imao šansu jer je kod zaostatka 1-2 dobio igrača više na travnjaku. No, onda su u razmaku od samo 100 sekundi primili dva pogotka. Hrvatski nogometaš Igor Budan ostao je kroz cijelu utakmicu na klupi Palerma.

Najuvjerljiviju pobjedu kola je izborio Torino, posve iznenađujuće je u Bergamu svladao Atalantu 5-1. Domaćin je poveo, ali je od 62. do 76. minute primio čak - četiri pogotka!

Do tri boda su u nedjelju još došli nogometaši Lazija (pobjeda protiv Siene 2-1) i Bologne (3-0 protiv Catanije, uz dva gola Alberta Gilaardina).