BRAZILCI VEĆ SANJAJU

'Čast je otvoriti SP protiv Hrvatske pred našim navijačima'

20.05.2014 u 21:42

Bionic
Reading

Brazilski reprezentativci David Luiz i Dani Alves priznali su kako ne mogu dočekati početak svjetskog nogometnog prvenstva i uvodni ogled protiv Hrvatske

'Iza mene je niz neprospavanih noći. Jedva čekam početak, žao mi je što SP ne starta već sutra', kazao je Luiz, dok je Alves dodao: 'Mi smo privilegirani što ćemo igrati svjetsko prvenstvo u domovini pred našim navijačima. Ne mogu dočekati početak i ogled protiv Hrvatske'.

Luiz,
koji igra za Chelsea, no sve se glasnije spominje njegov prelazak u Barcelonu, je prokomentirao suparnike iz skupine, Hrvatsku, Meksiko i Kamerun.

'Premda nas svi vide na prvom mjestu skupine, radi se o vrlo otvorenoj skupini. Sve četiri reprezentacije mogu dalje', kazao je.

Većina nogometnih stručnjaka smatra kako će Brazilu najveći problem biti pritisak navijača. Očekivanja su velika i u domovini peterostrukih svjetskih prvaka žele 'krunu'.

'Moramo pronaći ravnotežu. Sasvim sigurno pritisak će iz dana u dan biti sve veći. Do jedne razine pritisak okoline može biti motivirajući, no previše pritiska te može slomiti. Lakše se protiv pritiska boriti u grupi. Atmosfera u ekipi je sjajna, to je ključ uspjeha', kazao je 27-godišnji branič dodavši: Obožavam pritisak, to je moj život, to je moj izbor. Jedva čekam početak'.

Alves
je otkrio kako tako dobru atmosferu u svlačionici brazilska reprezentacija nije imala godinama.

'Atmosfera je zaista sjajna. Svjesni smo kako jedino zajedno možemo nešto učiniti', dodao je igrač Barcelone.

Brazil će otvoriti SP 12. lipnja u Sao Paulu utakmicom protiv Hrvatske. Prije toga odradit će dvije pripremne utakmice - 3. lipnja protiv Panama u Goianii, a tri dana kasnije u Sao Paulu protiv Srbije.