BRILJIRAO CHRIS BOSH

Carter i Orlando utišali Boston

08.02.2010 u 10:04

Bionic
Reading

Tijekom večeri su odigrane dvije utakmice NBA lige, a u derbiju istočne konferencije Orlando je u gostima svladao Boston Celticse

Uz Cleveland ove su dvije momčadi najizraženiji kandidati za veliko finale i ti međusobni dvoboji mogu biti simptomatični za situaciju koja nas očekuje u doigravanju. Celticsi su sjajnom obranom u prvom poluvremenu goste limitirali na 40 koševa i poveli sa 11 koševa razlike.

Održavali su prednost i u prve tri minute nastavka, no onda je krenula lavina trica Orlanda koji je serijom 24:3 preokrenuo tijek zbivanja i utišao dvoranu slavnih Celticsa. Boston se više nije uspio približiti i dvoboj su izgubili rezultatom 96:89. Najbolji kod pobjednika bio je Vince Carter sa 20 koševa (trice 3/4), dok je Boston predvodio Rondo sa 17 koševa, osam skokova i devet dodavanja.

'Prije dvoboja netko iz svlačionice je dobacio: Bolji smo od Orlanda!' priča trener Celticsa Doc Rivers:

'Rekao sam mu da nismo. Da su i Lakersi i Atlanta i Orlando danas bolji i da to moramo promijeniti do doigravanja. Pred nama je težak posao.'

U drugom dvoboju Toronto je na svom parketu svladao Sacramento a briljirao je Chris Bosh sa 36 koševa, 11 skokova i pet dodavanja.

REZULTATI:


Toronto - Sacramento 115-104
Boston - Orlando 89-96