PROŠLI BARCA I BORDEAUX

Čarobnjak Messi razbio nemoćni Stuttgart

17.03.2010 u 22:10

Bionic
Reading

Poznati su svi četvrtfinalisti Lige prvaka. Arsenalu, Manchester Unitedu, Bayernu, Lyonu, Interu, CSKA-u u srijedu su se među osam veličanstvenih pridružili i aktualni europski prvak Barcelona te Bordeaux

Barcelona – Stuttgart 4:0

Nogometaši Stuttgarta uoči gostovanja na Nou Campu vježbali su jedanaesterce u slučaju da se u uzvratu ponovi rezultat 1:1 iz prve utakmice, ali Nijemci nisu bili ni blizu takvom raspletu. Barcelona je spasila čast Španjolske i kao jedini predstavnik iz Primere izborila je prolaz među osam.

Nijemci su hrabro krenuli u okršaj s prvakom i solidno se držali protiv katalonskih zvijezda, ali u 13. minuti ukazao se Lionel Messi. Najbolji nogometaš svijeta u 2009. povukao je loptu desetak metara i zatim sa 17 metara precizno pogodio desni gornji kut nemoćnog i uobičajeno nervoznog Lehmanna. Samo devet minuta kasnije, Argentinac je sjajnom loptom uposlio Tourea koji ju je iz prve proslijedio do Rodrigueza, a ovaj je s nekoliko metara zatresao mrežu. Već tada je postalo jasno da će Barcelona upisati desetu domaću pobjedu u nizu protiv nekog bundesligaša.

I u nastavku ista priča. Ma koliko Nijemci izgledali rastrčano, protiv Barcelone su bili nemoćni, a Messi je bio nezaustavljiv. Prvi čovjek Guardioline družine u 60. minuti je još jednim preciznim udarcem izvan kaznenog prostora završio lijepu akciju domaćih nogometaša i razriješio pitanje prolaska u četvrtfinale.

Do kraja susreta Barcelona je stvorila još nekoliko prilika, a jednu je iskoristio Bojan Krkić u 89. za veliko slavlje u srcu Katalonije.

Bordeaux – Olympiacos 2:1

Bordeaux je iz Pireja donio prednost od 1:0, no Žirordinci su posljednjih mjesec dana pali u formi pa je kod njihovih navijača postala bojazan da se kiksovi iz prvenstva ne bi počeli događati i u Ligi prvaka.

I nije bilo lako iako je Bordeaux poveo već u ranoj fazi golom iz slobodnjaka Yoanna Gourcuffa. Domaćin je u prvih 45 minuta bio bolji i ništa nije nagoviještalo dramu u nastavku.

Kada je u 60. minuti gostujući igrač Derbyshire zaradio drugi žuti karton, malo tko je vjerovao u Olympiacos, no Grci se nisu predali. Pet minuta poslije stigli su do izjednačenja preko Mitrogloua, a u 68. minuti brojčano stanje na travnjaku je bilo poravnato, jer je bio isključen Diarra.

Muke po domaćinu prestale su tek dvije minute prije kraja, kada je nakon ubacivanja s lijeve strane Chamakh bio najviši u skoku za drugu pobjedu protiv Olympiacosa te nastavak niza bez poraza u ovosezonskoj Ligi prvaka.