NOVI POKER MEDALJA

Carmelita Jeter i Reese Hoffa za još jači Hanžek

28.08.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Organizatori Memorijalnog atletskog mitinga Boris Hanžeković nastavljaju s praksom svakodnevnog objavljivanja imena novih zvijezda koje će 4. rujna nastupiti u Zagrebu. Dvoje novih zvijezda ovoga je ljeta osvojilo čak četiri olimpijske medalje

Nakon Sandre Perković i trostruke zlatne iz Londona Allyson Felix, 62. izdanje Hanžeka bogatije je za još jednu veliku zvijezdu ženske atletike. Uz Savu će trčati i američka sprinterica Carmelita Jeter koja se na nedavnim londonskim Igrama okitila čitavom kolekcijom medalja. Zlatu (uz svjetski rekord) u štafeti 4X100 metara dodala je srebro na 100 metara i broncu u utrci na 200 metara. Inače, riječ je o aktualnoj svjetskoj prvakinji na 100 metara iz Daegua s ukupno 10 medalja sa svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara.

Jeter je u Zagrebu nastupila i lani, a možda najblještaviji biser iz njene bogate karijere je podatak da je riječ o drugoj najbržoj ženi svih vremena. Od njenih 10,64 na stotki brža je bila samo pokojna Florence Griffith Joyner. Taj rezultat datira iz 2009, a najbrži rezultat na duplo duljoj dionici (22,11) upisala je ove godine, što znači da unatoč 32 godine na leđima i dalje drži vrhunsku formu.

Osim ženskog sprinta i diska te memorijalne utrke 110 s preponama, jasno je da će jedna od spektakularnih disciplina biti muška kugla. Nakon dvostrukog olimpijskog pobjednika Tomasza Majewskog potvrđen je nastup brončanog iz Londona, američkog zabavljača Reesea Hoffe. Nakon Londona je već dva puta uzvratio Majewskom na olimpijskom porazu, a osebujni Reese nije samo gomila mišića, već i čovjek koji može složiti Rubikovu kocku u manje od minute.

Nema sumnje, 4. rujna nas očekuje nova atletska poslastica na stadionu Mladosti u Zagrebu.

Jeter je druga najbrža žena svih vremena
Hoffa ima 11. najdulji hitac svih vremena