atp croatia open umag

Carlos Alcaraz u Umagu je pobjedom krenuo u obranu prošlogodišnjeg naslova i lov na četvrto mjesto ATP ljestvice

29.07.2022 u 08:37

Bionic
Reading

Peti tenisač svijeta i prvi nositelj Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz, u svom je prvom meču u karijeri koji je igrao kao branitelj naslova svladao Slovaka Norberta Gomboša 6-2, 6-3 i plasirao se u četvrtfinale te ga još samo dvije pobjede dijele od četvrtog mjesta i novog najboljeg plasmana u karijeri

'Mislio sam da moram obraniti naslov. Naravno da mi je četvrto mjesto velika motivacija', izjavio je Carlos Alcaraz (19) nakon pobjede, dok su ga pred vratima čekali brojni navijači i navijačice koji su željeli autogram ili fotografiju s ovim sjajnim španjolskim tenisačem.

Gdje god se pojavi, Carlos Alcaraz u Umagu privlači ogromnu pozornost. No, to ga nimalo ne smeta.

'Nije mi teško davati autograme, slikati se. Osjećam se odlično dok to činim. Na taj način mogu barem malo vratiti tim ljudima za podršku koju mi pružaju', kaže Španjolac.

Do pobjede protiv 12 godina starijeg slovčkog tenisača, koji je u glavni turnir ušao kao sretni gubitnik iz kvalifikacija, nije došao lako, iako će rezultat sugerirati da je bilo tako. Prva dva gema trajala su 17 minuta, tražio je udarce po kojima je prepoznatljiv. Ukupno je u meču bio suočen sa sedam 'break-lopti', ali je i svih sedam spasio.

'Uvjeti su totalno drugačiji nego u Hamburgu. Lopte drugačije odskaču. U početku mi je bilo teško, promašivao sam neke udarce koje inače ne promašujem, ali uspio sam naći način kako ga pobijediti', komentirao je Alcaraz kojem je ovo bila 40. pobjeda u ovoj sezoni, sezoni velikog uzleta. Ni sam nije očekivao ovakve rezultate.

'Da mi je to netko predskazao, rekao bih mu da je lud. To smatram doista sjajnim ostvarenjem', iskreno je priznao.

Tko zna koliko će ih skupiti do kraja godine. Još tri u Umagu donijele bi mu novi, šesti naslov u karijeri i prvu obranu naslova. Prvi čovjek koji mu stoji na putu je 32-godišnji Argentinac Facundo Bagnis (ATP - 120.) protiv kojeg je igrao dvaput na razini Challengera, 2020. u Italiji i 2021. u Portugalu i oba ga puta pobijedio.

'Facundo je agresivan igrač, odličan na zemlji. Znam da moram odigrati na najvišoj razini da bih ga pobijedio.'

Umaški stadion je u četvrtak bio rasporodan i teško je bilo naći prazno mjesto kad je igrao Carlos Alcaraz. Tako će biti i u petak, a i za vikend. Prvi put u povijesti umaškog turnira već u četvrtak su ulaznice za sve dane do kraja turnira bile rasprodane, ponajviše zahvaljujući Carlosu Alcarazu i Janniku Sinneru, koji se našao među gledateljima kad je na terenu bio njegov veliki suparnik. To je dvoboj koji bismo voljeli vidjeti u nedjeljnom finalu, dvoboj vrijedan Grand Slam finala u bliskoj budućnosti.