KADA PEP ODE

Carlo Ancelotti novi je trener Bayerna!

19.12.2015 u 14:35

Bionic
Reading

Već nekoliko dana nagađalo se da bi talijanski stručnjak, a kojeg su potjerali iz Reala, Carlo Ancelotti od nove sezone trebao voditi minhenski Bayern

U subotu je ta vijest praktički postala i službena. Jer ugledni The Guardian gotovo nikad ne izlazi s neprovjerenim informacijama, a u subotnjem izdanju objavio je da se čeka još samo službeno očitovanje bavarskog kluba o Guardiolinu nasljedniku.

Možda je zato i sâm Guardiola u petak još najavio kako je prelomio i donio odluku o nastavku karijere, koju će i on objaviti tijekom subote, točnije, nakon utakmice protiv Hannovera.

Ako sve bude išlo svojim tijekom, Ancelotti bi trebao imati ugovor na 15 milijuna eura po sezoni, a aktualne prvake preuzet će na kraju sezone, kada Guardiola napusti klub.

U Guardianovu tekstu piše:

'Predstavnik Ancelottija i Bayern proteklih dana razgovarali su o detaljima ugovora, koji će biti potpisan na tri godine, i ne postoji ništa što bi moglo spriječiti da se ugovor potpiše. Bayern u subotu igra s Hannoverom i očekuje se da će Guardiola nakon utakmice potvrditi da napušta klub.'

Talijanski stručnjak sasvim sigurno ima reputaciju zamijeniti Guardiolu. Ancelotti je vodio Real Madrid na putu prema desetom naslovu u Ligi prvaka, La Decimi 2014. godine, a od najvećih uspjeha pamte se još i dva naslova u Ligi prvaka s Milanom.