NEĆE U KANCELARIJU

Capello se vraća svojoj najvećoj ljubavi

26.04.2012 u 17:29

Bionic
Reading

Trofejni talijanski nogometni trener Fabio Capello (65) odbacio je mogućnost da bude sportski direktor AC Milana, dodavši kako želi nastaviti trenersku karijeru

'Proteklih godina kao izbornik Engleske previše sam vremena proveo u uredu i zaželio sam se pravog trenerskog posla, odnosno želio bih nastaviti karijeru kao klupski trener. Iako bi mi više odgovarao rad u inozemstvu, možda se vratim i u talijanski nogomet ako se pojavi zanimljivi projekt', rekao je u četvrtak Capello

Talijanski mediji su prije dva dana objavili kako bi se Capello mogao vratiti u AC Milan kao sportski direktor, a nagađanja o tome krenula su nakon što je proteklog vikenda viđen u društvu vlasnika AC Milana Silvija Berlusconija na utakmici protiv Bologne.

Capello ističe da su takvi napisi bez temelja, te da nije bilo službenog kontakta sa Milanom.

Capello je bio trener AC Milana šest godina, a sa 'rossonerima' je osvojio četiri domaća prvenstva (1991–92, 1992–93, 1993–94, 1995–96), te Ligu prvaka 1994. godine.

Osim toga, vodio je Real Madrid, Romu i Juventus. Godine 2008. preuzeo je reprezentaciju Engleske i nakon što ih je odveo na Euro 2012. neočekivano je 8. veljače ove godine podnio ostavku.