POJAVIO SE ULJEZ

Cambridge bolji od Oxforda u najčudnijoj utrci u povijesti

07.04.2012 u 22:45

Bionic
Reading

Prvo je čovjek namjerno ušao u rijeku kako bi prekinuo utrku, zatim je veslaču Oxforda puklo veslo, pa je jedan član posade Oxforda kolabirao

U tradicionalnom veslačkom okršaju londonskih sveučilišta Cambridgea i Oxforda, 158. po redu, slavio je Cambridge, no to ni približno nije priča dana. U vjerojatno najčudnijoj utrci u povijesti sudac je morao prekinuti dvoboj nakon što se u rijeci Temzi pojavio 'uljez'.

Čovjek po imenu Trenton Oldfield namjerno je prekinuo natjecanje, a nedugo nakon što je izvučen iz rijeke i uhićen, na blogu 'Elitizam vodi u tiraniju' priznali su da je to njihovo djelo. Ta se skupina, naime, bori protiv elitizma koji Cambridge i Oxford predstavljaju.

Utrka je nakon tog incidenta i 30 minuta stanke, ponovo krenula da bi nakon samo jedne minute došlo do problema. Odmah na početku jednom je veslaču Oxforda puklo veslo u sudaru s protivničkim čamcem, pa je Cambridge lagano došao do pobjede. Ali ni tu nije bio kraj problemima. Slavlje Cambridgea odmah se utišalo nakon što se ispostavilo da je jednom od protivnika iz Oxfordova čamca pozlilo pa je kolabirao od iscrpljenosti. Nesretnik je prebačen u londonsku bolnicu na Charring Crossu. Stanje mu je trenutačno stabilno.