Junak milanskog derbija

Čak i ovakve sitne provokacije mogu od Zlatana Ibrahimovića napraviti 'lava', a on je navijačima Milana obećao nešto o čemu maštaju godinama

18.10.2020 u 08:38

Bionic
Reading

Nogometaši Milana zadržali su stopostotni učinak u novoj sezoni Serie A i nakon 4. kola zahvaljujući 2:1 pobjedi u gradskom derbiju protiv Intera.

Milan, koji je u subotu bio u ulozi gosta, poveo je 2:0 golovima Ibrahimovića (13, 16), da bi Lukaku (29) smanjio na 2:1 na asistenciju hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića još u prvoj trećini dvoboja. Iako je do kraja bilo mnoštvo izglednih prilika za pogodak, rezultat se više nije mijenjao.

Do vodstva je Milan stigao nakon što je Ibrahimović sam ispravio svoj nerealizirani kazneni udarac u 13. minuti, njegov šut s bijele točke Handanovič je uspio obraniti, ali švedski je veteran bio najbrži na odbijenoj lopti te je ipak zatresao mrežu. Do kaznenog udarca je došlo jer je Kolarov neoprezno startao u svom kaznenom prostoru upravo na Ibrahimovića. Samo tri minute potom Ibrahimović je postigao još jedan gol, nogom nakon ubačaja Rafaela Leaoa.

Inter je smanjio u 29. minuti, Perišić je uputio prizemnu loptu u peterac Milana gdje se najbolje snašao Lukaku i zatresao mrežu.

Perišić je odigrao čitavu utakmicu za Inter, dok je Marcelo Brozović bio na terenu do 67. minute. Ante Rebić zbog ozljede lakta nije konkurirao za nastup u momčadi Milana.

Naravno, sve su novine nakon derbija bile pune Zlatana Ibrahimovića, 39-godišnjeg švedskog napadača, koji je nakon drugog gola gestikulirao rukom kao da želi poslati poruku nekom da samo nastavi pričati.

Poslije utakmice novinari su ga pitali zašto je to napravio, a Šveđanin je odgovorio kako je želio poslati poruku nekom od ljudi na tribinama.

'Netko iz publike mi je nešto pjevao i poručio sam mu 'ovo je za tebe'', objasnio je Ibrahimović.

'Ne osjećam se lavom, već jesam lav', glasio je Ibrahimovićev odgovor na pitanje osjeća li se poput lava.

A da se uistinu osjeća poput lava potvrđuje i njegova objava na njegovom profilu jedne društvene mreže.

'Tek smo na početku, idemo od utakmice do utakmice. Postoji mogućnost da osvojimo Scudetto, ako vjerujuješ u nešto, možeš sve postići'.