ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Čačić o Mariboru: Nezgodan je, ali sigurno nisu sretni

10.08.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Dinamo je stigao na korak do Lige prvaka. S(p)retno je odradio posao protiv bugarskog Ludogoreca, potom je izbacio moldavski Šerif i sada ga čeka u play-offu slovenski Maribor

Pred Dinamom je nova europska jesen. Pitanje je samo hoće li igrati u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, ali to će ovisiti prvenstveno o Dinamovim igračima i tome hoće li proći Maribor u play-offu.

'Siguran sam da Maribor nije sretan sa ždrijebom', rekao je za klupsku stranicu Dinamov trener Ante Čačić nakon izvlačenja pa objasnio:

'Radi se o kvalitetnom protivniku s kojim se dobro poznajemo i bit će to dvije zanimljive utakmice. Njihovi rezultati, osvajanje naslova prvaka i slovenskog Kupa te dolazak do play-offa Lige prvaka su vrijedni poštovanja'.

Uključite se u raspravu

Na tribini.hr vas pitamo; je li ovo za Dinamo dobar ždrijeb? Koliko su Slovenci opasan protivnik?

Unatoč tome, Dinamo želi i drugu godinu zaredom igrati najprestižnije klupsko natjecanje.

'S razlogom smo mi imali ulogu nositelja i želimo ponoviti sjajan rezultat i još jednom Zagreb dovesti Ligu prvaka'.

'Maribor je dobra momčad, ekipa koja se diže i u posljednje vrijeme radi odlične rezultate, no imamo kvalitetnu ekipu i želimo još jednom u Ligu prvaka te ćemo napraviti sve kako bismo u tome i uspjeli', rekao je kapetan momčadi Milan Badelj, koji će ipak ostati još dvije utakmice na ispomoći 'modrima' prije nego preseli u HSV.

Parovi play-offa Lige prvaka
FC Basel 1893 (SUI) v CFR 1907 Cluj (ROU)
Helsingborgs IF (SWE) v Celtic FC (SCO)
FC BATE Borisov (BLR) v Hapoel Kiryat Shmona FC (ISR)
AEL Limassol FC (CYP) v RSC Anderlecht (BEL)
GNK Dinamo Zagreb (CRO) v NK Maribor (SVN)

SC Braga (POR) v Udinese Calcio (ITA)
FC Spartak Moskva (RUS) v Fenerbahçe SK (TUR)
Málaga CF (ESP) v Panathinaikos FC (GRE)
VfL Borussia Mönchengladbach (GER) v FC Dynamo Kyiv (UKR)
LOSC Lille Métropole (FRA) v FC København (DEN)
Maribor je devetorostruki prvak Slovenije, koji iz godine u godinu diže rejting na Uefinim tablicama. Osnovan je 1960., a krajem 90-tih godina bili su i sudionici Lige prvaka.

Slovenski je klub do play-offa stigao preko sarajevskog Željezničara (4:1, 2:1) te Dudelangea (4:1, 1:0) i jedini je od potencijalnih protivnika imao četiri pobjede u dosadašnjim euro-utakmicama.

Dinamo će prvu utakmicu igrati 21./22.8. u Zagrebu dok se uzvrat igra tjedan dana kasnije, 28./29.8. u Mariboru.

Inaće, ova su se dva kluba već sastala u treem prekolu Lige prvaka u ljeto 2003. godine. U prvoj utakmici u Mariboru bilo je 1:1, a strijelac za modre bio je Niko Kranjčar

Uzvrat u Zagrebu bio je vrlo neizvjestan jer gosti su poveli golom Balajiča već u desetoj minuti dvoboja. Dinamo je tek u drugom dijelu preokrenuo rezultat, a strijelci za momčad koju je vodio Kruno Jurčić bili su braniči - Andre Mijatović i Dino Drpić