MODRI SU SPREMNI

Čačić: Ako ne prođemo Bugare, bit ćemo na konopcima

12.07.2012 u 12:16

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama predvođeni trenerom Čačićem vratili su se u Zagreb nakon odrađenih priprema. Glavnina posla je napravljena, sad je pred 'modrima' ogled protiv bugarskog Ludogoreca

Trener Dinama Ante Čačić po povratku u Zagreb kazao je kako je zadovoljan napravljenim na pripremama.

'Imali smo optimalne uvjete za rad na svim lokacijama i dovoljan broj igrača kako bismo mogli odraditi sve što smo planirali. Svi igrači, osim ozlijeđenog Krstanovića, odradili su što smo od njih i tražili, a jedino je Šimunić krajem priprema u Austriji osjetio probleme s ozljedom za koju vjerujemo kako nije ozbiljnija', rekao je strateg 'modrih' za službenu stranicu kluba te pohvalio dvojicu igrača.

'Konkretno, za razliku od zimskih priprema i proljetnog dijela prvenstva, Sammir i Rukavina su odradili sve treninge i kompletne pripreme pa mislim da će oni biti prava pojačanja za nas. Kažem, njih sam izdvojio jer nisu prošli prave pripreme uoči proljetnog dijela sezone, ali svi igrači su stvarno odlično radili'.

Pohvalio je Čačić i pridošlicu Čopa za kojeg kaže da je pravo osvježenje.

'Beqiraj je naš najbolji strijelac koji je sam rekao da u pripremnim utakmicama ne postiže golove te je igrač koji zbog svoje mišićne mase malo kasnije ulazi u natjecateljsku formu. Čop se na pripremama nametnuo i pokazao da se na njega ozbiljno može računati, a samu odluku o tome tko će igrati obično donosim na zadnjem treningu. U svakom slučaju, još je rano govoriti tko će igrati protiv Ludogoreca, no bit će puno utakmica tako da će obojica dobiti dosta prilika.'

Za igrače Dinama nema previše odmora. Već ih u srijedu čeka ogled protiv bugarskog prvaka u drugom pretkolu Lige prvaka.

'To je ekipa koja zaslužuje respekt, jer nemamo pravo zanemariti što su u premijernom nastupu uzeli duplu krunu pa su tako sigurno najteži protivnik u ovoj fazi natjecanja koje je Dinamo imao. Međutim, Dinamo je momčad koja ima odličnu selekciju, iskustvo igranja u Europi i po rejtingu kluba je daleko ispred Ludogoreca, tako da imamo dužno poštovanje prema Bugarima, ali strah nikako. Mi ćemo učiniti sve kako bismo uspješno prošli to krucijalno 2. pretkolo, jer bez europskog rezultata smo, možemo to tako reći, na konopcima', završio je Čačić, a prenosi službena stranica Dinama.