BEZ BRZIH UBAČAJA

Cabanas se vratio na terene s metkom u glavi

19.03.2012 u 16:47

Bionic
Reading

Paragvajski 31-godišnji nogometaš Salvador Cabañas veseli se svom povratku aktivnom bavljenju nogometom dvije godine nakon što je 'dobio metak u glavu'

Podsjećamo, u glavu je nesretnog nogometaša 25. siječnja 2010. godine upucao muškarac nakon svađe u zahodu jednoga noćnog bara u glavnome meksičkom gradu Ciudad de Mexicu.

Zbog teške i po život opasne ozljede glave, Cabañas, tada ponajbolji paragvajski nogometaš, ostao je bez prilike za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kao i bez izglednoga europskog angažmana.

'Moram biti oprezan da ne igram glavom lopte koje su vrlo brze, jer i dalje imam metak u svojoj glavi. To je razlog zašto radim prema svom potpunom oporavku, jer želim biti 100% spreman kako bih potpuno uživao i dao sve što mogu,' rekao je Cabañas za Fifa.com.

'Sanjao sam o svojem povratku tako često, tako dugo vremena. A nevjerojatno je završiti u klubu u kojem sam započeo karijeru. Dali su mi priliku, otvorili su mi vrata i mogu trenirati i dovršiti svoj oporavak. Stoga im ne mogu biti dovoljno zahvalan,' dodao je Paragvajac, koji će karijeru nastaviti u 12 de Octubreu, klubu iz treće paragvajske lige u kojem je započeo svoju profesionalnu karijeru 1998. godine.