FOTO SESSION

Bynum kao mladi Kareem Abdul-Jabbar

01.10.2012 u 21:00

Bionic
Reading

Kada se 213 cm visoki Andrew Bynum 2005. kao 18-godišnji golobradi tinejdžer odlučio direktno iz srednje škole prijaviti na NBA draft mnogi stručnjaci su govorili kako griješi i kako bi bilo bolje da je prihvatio ponudu Sveučilišta Connecticut

Njegove brojke sa zadnje godine srednje škole St. Joseph bile su garancija da se radi o budućoj NBA zvijezdi. U prosjeku je ubacivao 19,2 koša uz 14,9 skokova i 5,6 blokada.

Kao ukupno 10. pick izabrali su ga Los Angeles Lakersi koji su u njemu vidjeli centra koji će sljedećih 15-ak godina postati nasljednikom velikih centara zlatno-ljubičastih kao što su Mikan, Chamberlain, Abdul-Jabbar ili O'Neal.

I taman kada je Bynum počeo igrati kako se od njega očekivalo i kada je postao centar startne All-Star petorke (u Lakersima je prošle sezone imao prosjek 18,7 koševa i 11,8 skokova) dogodio se trade u Philadelphia 76erse.

Tako je Kobe Bryant izgubio centra za kojeg je često znao reći 'kako je jedan od najboljih na svijetu', ali obzirom da su u velikom tradeu Lakersi dobili najboljeg centra današnjice Dwighta Howarda logično je kako su to morali 'skupo platiti'.

Često ozlijeđeni Bynum, kojeg muče bolna koljena, u dresu Sixersa s brojem 33 na leđima te novom afro-frizurom pozirao je na foto sessionu.

Podsjeća li vas svojom pojavom na nekoga? Stariji poznavatelji košarke odmah će povući poveznicu s Lewom Alcindorom, tadašnjim centrom Milwaukee Bucksa. Taj Alcindor kasnije je promijenio ime u Kareem Abdul-Jabbar i još uvijek je na prvom mjestu strijelaca NBA lige svih vremena.

Bynum kao da je odabirom Jabbarovog broja i frizure iz mladih dana nešto želio poručiti. Da okreće novu stranicu u gradu koji je od njegova rodnog Plainsbora u saveznoj državi New Jersey udaljen svega nekoliko sati vožnje.