PRVI TROFEJ U MADRIDU

Butragueno nahvalio Modrića: Savršeno je znao što radi

30.08.2012 u 08:25

Bionic
Reading

Luka Modrić imao je debi iz snova u dresu Real Madrida. U prvom nastupu za 'kraljevski klub' imao je priliku iskusiti veliki El clasico i osvojiti prvi naslov – španjolski superkup

Real je kasno u nedjelju navečer slavio protiv Barcelone u uzvratu španjolskog superkupa 2:1, čime je zbog gola više u gostima (prva utakmica završila je rezultatom 3:2 za Barcelonu, op.a.) osvojio svoj deveti naslov u tom natjecanju. Hrvatskom nogometnom reprezentativcu je trener Reala Mourinho dao priliku od 83. minute, kada je zamijenio Mesuta Özila, a on je u kratkom periodu pokazao nogometnu klasu i u prvoj minuti sudačke nadoknade zamalo se upisao među strijelce (njegov udarac je blokirao Song, op.a.).

'Vrlo sam sretan. Bolje nije moglo početi. Hvala navijačima za podršku koju su mi pokazali. Čudesno su me pozdravili. Sa svojim suigračima razumijem se jako dobro', prenosi Marca Modrićeve riječi nakon trijumfa u superkupu.

Rasprava: Modrić u Realu

Kako ste vidjeli debitantski nastup Luke Modrića? Može li se Modrić u sljedećih nekoliko tjedana nametnuti Mourinhu i izboriti nastup među prvih 11 igrača? Napišite nam što mislite na portalu tribina.hr.

'Sada želim raditi naporno kako bih pomogao ovoj momčadi jer znam da su očekivanja velika. Nisam bio nervozan. Možda malo u početku, prije nego što sam dodao prvu loptu. Mou (Mourinho) mi je dao instrukcije, ali nije mi rekao puno. Primijetio sam da je španjolski nogomet tehnički dotjeraniji nego engleski', dodao je omaleni hrvatski veznjak nedavno pristigao iz Tottenhama.

Za španjolsku televiziju TVE kratko je nakon susreta Modrićev nastup komentirao i Emilio Butragueno, legendarni Realov napadač.

'Modrić? Nadam se da je ovo prvi od mnogih njegovih naslova. Znao je savršeno što treba raditi kada je došao na travnjak. Svaka mu čast.'

Veliki dan za Modrića