ISTRA MOGLA SLAVITI

Butina spasio 'modre' od poraza u Puli

28.11.2009 u 15:24

Bionic
Reading

Na stadionu Veruda u 16. kolu T-Com Prve HNL domaća Istra i Dinamo podijelili su bodove odigravši 0:0. U ne baš previše atraktivnoj utakmici, čak su domaćini mogli doći do pobjede, no Šehićev udarac iz najstrože kazne je uspio obraniti Butina

Istra – Dinamo 0:0

Pred ispunjenim stadionom u Puli, Istra i Dinamo nisu pružili nezaboravnu partiju. 'Modri' su očito već mislima bili u Bruxellesu te se nisu baš iskazali, dok domaći nogometaši, koliko god pokušavali, nisu uspjeli probiti obrambenu liniju hrvatskog prvaka.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti iz Zagreba preko Badelja, čiji udarac glavom odlazi malo pored gola, no kako je vrijeme prolazilo, tako su se i nogometaši Istre uspjeli riješiti treme te su sve bolje parirali u igri Dinamu. Tako je najbolju priliku za Istu u prvom dijelu imao Traore, no njegov je udarac Butina krajnjim naporom obranio. Do poluvremena bilo je još nekoliko prilika, no do promjene rezultata nije došlo.

U prvom napadu u drugom dijelu u kaznenom prostoru Dinama, Barbarić je srušio Šehića koji je odlučio sam izvesti najstrožu kaznu. Na žalost domaćih navijača Šehić je loše izveo jedanaesterac, a Butina je lako nogom obranio svoj gol. I praktički, to je bilo sve što su gledatelji na Verudi mogli vidjeti od nekih pravih prilika. Dinamovi igrači ovu su utakmicu odigrali dosta rezervirano, nogometaši Istre su na kraju ti koji mogu žaliti za prosutim bodovima.