ZBOGOM BARAKUDAMA

Burić postaje Talijan, ne igra za Hrvatsku

29.10.2009 u 08:38

Bionic
Reading

Donedavni stalni član hrvatske vaterpolske reprezentacije Damir Burić šokirao je čelnike Saveza, ali i izbornika Ratka Rudića. Naime, Burić je odlučio prihvatiti talijansko državljanstvo te zbog toga neće više moći igrati za hrvatsku reprezentaciju

Jedan od najboljih braniča svijeta Damir Burić više se neće moći odazvati pozivima izbornika Ratka Rudića. Razlog je jednostavan – član Pro Recca odlučio je uzeti talijansko državljanstvo, što znači da više neće moći igrati za Hrvatsku, no Burić kaže da neće igrati ni za Italiju.

'Neću igrati za Italiju, ali točno je da uzimam njihovo državljanstvo. Nedavno je u talijanskom vaterpolu usvojeno pravilo da ako želite igrati kao Talijan, s njihovim državljanstvom, ne možete igrati ni za jednu drugu reprezentaciju. Nisam se odrekao hrvatskog državljanstva, ali sam se morao odreći hrvatske reprezentacije', prenose Sportske novosti riječi sad već bivšeg člana hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Naravno da ni u Savezu nisu presretni zbog te Burićeve odluke.

'Ovo je velik udarac za reprezentaciju. To je osobni izbor igrača, ali opasno je i za ubuduće, jer otvara mogućnost koja može lako štetiti interesima hrvatskog vaterpola', smatra izbornik Ratko Rudić.