DRUGA STRANA VATERPOLA

Buljubašiću osam mjeseci uvjetno, Boškoviću diploma

28.05.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Vaterpolist Mladosti Ivan Buljubašić osuđen je na osam mjeseci uvjetno nakon akcije Indeks, a s druge strane, negdje u isto vrijeme, igrač Juga Miho Bošković diplomirao je na Glazbenoj akademiji

Vaterpolo nije sport u kojem se za vrijeme igračke karijere može osigurati novac za cijeli život. Zato su mnogi igrači krenuli na fakultete kako bi i nakon bavljenja sporta imali mogućnosti raditi nešto drugo.

No neki su u stjecanju znanja, izgleda, krenuli krivim putem. Tako je sud odlučio da se vaterpolist 'žabaca' Ivan Buljubašić, polaznik Fakulteta prometnih znanosti, osudi na osam mjeseci uvjetno zbog davanja mita za upis, a glavni tajnik Mladosti Ivica Marković na godinu dana, jer je imao ulogu 'posrednika'. Obojica su najavila žalbu.

Puno ljepša priča stiže s juga Hrvatske. Na Glazbenoj akademiji Sveučilišta u Splitu diplomirao je Miho Bošković, vaterpolist dubrovačkog Juga koji je ove sezone osvojio Kup Hrvatske i regionalnu ligu s klubom, u Ligi prvaka bio treći, a smiješi mu se i domaći naslov prvaka.