PARAGLIDING WORLD CUP

Bugarin Savov vodeći, hrvatski piloti solidni

13.07.2009 u 13:12

Bionic
Reading

U Buzetu se prvi put u Hrvatskoj organizira svjetski kup paraglidera, a nakon prvog dana u muškoj konkurenciji vodeći je Savov iz Bugarske, dok u ženskoj prvo mjesto pripada Piskarevoj iz Rusije

Prvog dana natjecatelji su morali proći 63 kilometra uz nekoliko okretnih točki, da bi se na drugoj okretnoj točki počele primjećivati razlike među pilotima. Na transferu od Lupoglava prema Buzetu i dalje prema graničnom prijelazu, vodeći piloti odvojili su se i tako zadobili prednosti veću od 15 minuta pred ostalima. Međutim, sjeverozapadni vjetar nad Ćićarijom omeo ih je u daljnjem napredovanju te su se morali prizemljiti jer nisu imali dovoljno visine da se popnu iznad grebena kako bi mogli okrenuti narednu točku. Skupina koja je bila iza njih doslovce se vukla na maloj visini po grebenu od Roča do Buzeta, uz prilično jak vjetar.

Ukupan broj pilota natjecatelja u nedjeljnoj disciplini bio je 126, dok je disciplinu završilo samo njih 16, među kojima nije bila nijedna žena. Pobjedničko vrijeme utrke iznosi 2h 21'26'', a tek je 6 pilota imalo vrijeme ispod 3 sata. Uspješan natjecateljski dan upotpunili su domaći piloti, s više nego solidnim rezultatima s obzirom na konkurenciju.

REZULTATI:

Muška konkurencija:
Yassen Savov, Bugarska, 2h21'26''
Stefan Wyss, Švicarska, 2h28'05''
Alajž Valić, Slovenija, 2h41'07''

Ženska konkurencija:
Svetlana Piskareva, Rusija
Marion Slunka, Austrija
Elisa Houdry, Francuska

Hrvatski piloti:
Zoran Bošković, LD Zaprešić, 28. mjesto
Marko Hrgetić, PK Flumen, Rijeka, 33. mjesto
Antoni Buljan, PG Feniks, Kalnik, 36. mjesto
Karlo Bonačić, KSL Krila, Istre Novigrad, 37. mjesto
Damir Habek, KPJ Let, Ivanec, 48. mjesto
Damir Biondić, Krila Kvarnera, Rijeke, 56. mjesto
Saša Leskovar, PK Flumen, Rijeka, 92. mjesto
Siniša Pintar, PG Feniks, Kalnik, 120. mjesto