LEGENDA ŽIVI

Buffon dogovorio produljenje s Juventusom do 2016. godine

09.09.2012 u 17:29

Bionic
Reading

Član Juventusa Buffon je od 2001. godine, do sada je ubilježio 398 nastupa pa bi do kraja novog ugovora trebao nadmašiti još jednog legendarnog vratara Torineza Zoffa koji je u karijeri 476 puta stajao na vratima 'stare dame'

Prema navodima talijanske La Gazzette dello Sport vratar talijanskog nogometnog prvaka Juventusa Gianluigi Buffon dogovorio je uvjete produljenja ugovora s klubom praktički do kraja karijere.

Očekuje se da bi jedan od najboljih svjetskih vratara svih vremena najkasnije do idućeg četvrtka trebao staviti potpis na ugovor sa “starom damom” do ljeta 2016. godine, te bi time godinu dana prije isteka važećeg ugovora dogovorio suradnju s Juventusom do konca karijere.

Prema aktualnom ugovoru Buffon ima zajamčeno 6 milijuna eura neto, a prema novoj obvezi primao bi 4 milijuna eura plus premije i bonusi, a sličan ugovor ima i Andrea Pirlo.

To bi značilo da bi po isteku novog ugovora Buffon imao 38 i pol godina, te bi prema vlastitim riječima tada bio spreman za mirovinu osim ako se ne odluči loviti rekordera Dina Zoffa koji je branio i u 41. godini.

Član Juventusa Buffon je od 2001. godine, do sada je ubilježio 398 nastupa pa bi do kraja novog ugovora trebao nadmašiti još jednog legendarnog vratara Torineza Zoffa koji je u karijeri 476 puta stajao na vratima 'stare dame'.

Osvojio je u tom periodu Buffon tri Serije A, tri nacionalna Superkupa i tadašnji Kup UEFA. Nedostaje naslov u Ligi prvaka gdje je najbliže bio 2003. godine kada je Juventus u finalu na penale izgubio od Milana. S reprezentacijom je bio svjetski prvak 2006. godine.