NE ZABIJA RUŽNE GOLOVE

Buffon: Cassano je duša naše reprezentacije

12.10.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Vratar talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon okarakterizirao je svog sunaraodnjaka Antonija Cassana 'dušom' momčadi nakon 3:0 pobjede nad Sjevernom Irskom u kvalifikacijama za Euro

ako je Italija već ranije osigurala direktan plasman na Euro iduće godine u Ukrajini i Poljskoj, to ju nije spriječilo da slavi i u posljednjem, njima rezultatski nevažnom susretu skupine C protiv Sjeverne Irske (3:0). Antonio Cassano bio je dvostruki strijelac za 'azzurre' koji su u 10 odigranih utakmica postigli 20, a primili svega dva pogotka. Buffon, koji je primio jedan od spomenuta dva pogotka u cijelim kvalifikacijama, je istaknuo jedno ime posebno u ovom uspjehu talijanske reprezentacije.

'Cassano je zabio dva prekrasna pogotka, ali to nije ništa novo za njega. Teško je zamisliti da on zabije ružan pogodak', rekao je nakon uvjerljive pobjede vratar Juventusa.

'Antonio je duša ove momčadi. Mi smo poput razreda, a on je student koji tu i tamo uskoči u našu grupu. Mi smo nova snaga europskog i svjetskog nogometa, i jedva čekam vidjeti kako ćemo proći na Euru 2012. godine', zaključio je Buffon.