SVE IZGLEDNIJI TRANSFER

Bryant: Lako moguće da ću igrati u Italiji

28.09.2011 u 19:38

Bionic
Reading

Zvijezda LA Lakersa Kobe Bryant izjavio je da su velike šanse da igra u Italiji za vrijeme 'lockouta' u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA)

Nakon niza ponuda koje je talijanski klub Virtus Bologna uputio Bryantu, Amerikanac je konačno otvoreno progovorio o izgledima da zaigra u zemlji u kojoj je proveo dio svog djetinjstva.

'Lako moguće da ću igrati u Italiji. Bilo bi to ostvarenje jednog sna za mene', rekao je Bryant za Gazzettu dello Sport u Milanu gdje obavlja svoje sponzorske obaveze prema Nikeu.

Bryant se nešto kasnije obratio i talijanskoj javnosti i to na talijanskom.

'Ne znam što će se dogoditi u iduća tri do četiri tjedna, ali znam da je Italija uvijek imala posebno mjesto u mom srcu. Italija je moj drugi dom. Ovdje je započeo moj san da zaigram u NBA ligi. Ovdje sam naučio osnove košarke kao što su šut, dodavanje i kretanje bez lopte. Kada sam došao u Ameriku sve te stvari moji vršnjaci nisu znali jer je jedino o čemu su razmišljali bili skok i zakucavanje', rekao je peterostruki osvajač NBA prstena.

'Velika je čast vratiti se u Italiju. Oduvijek mi je bio san zaigrati u domovini svog djetinjstva, ali moramo pričekati da vidimo što će se dogoditi', rekao je Bryant na prilično tečnom talijanskom.

Virtus je otkrio The Associated Press-u da je posljednja ponuda koju su uputili Bryantu bila: 10 utakmica, 2.5 milijuna dolara prije oduzimanja poreza (1.5 milijuna nakon poreza).