VRIJEME ZA MIROVINU

Bryant katastrofalan: Zašto si srozava renome?

15.11.2014 u 11:40

Bionic
Reading

Aktualni prvaci NBA lige San Antonio Spursi očekivano su pobijedili Los Angeles Lakerse 93:80, a susret je obilježila nemoć jednog od najboljih košarkaša u povijesti NBA lige Kobea Bryanta (36)

Prva zvijezda Lakersa je zaključila utakmicu sa svega devet koševa i katastrofalnim šutem 1-14 iz igre, pri čemu je trice gađao 0-5. S linije slobodnih bacanja je zabio sedam koševa od devet pokušaja. Bila je to jedna od njegovih najgorih šuterskih večeri u karijeri. Kobe je promašio prvih deset šuteva, a prvi i jedini koš iz igre je zabio 11 minuta prije kraja susreta.

Bryant je tako nastavio s očajnim igrama nakon kojih se dio američke javnosti s pravom pita - nije li vrijeme za mirovinu.

'Ne osjećam se baš dobro, ali sam se navikao igrati ovako. Teško je čovječe, ovo je bila je bila jedba od onih večeri kada sam se prisjetio izazova da ima 36 godina i da sam 19 godina u ligi. Tijelo nije reagiralo... Bolestan si, ali prije si se navikao boriti s time', kazao je Bryant.

Bryant je nedavno postao igrač s najviše promašaja u povijesti lige (13.421) pretekavši bivšeg braniča Boston Celticsa Johna Havliceka koji je tijekom karijere sakupio 13.417 promašaja. Nakon što je oborio rekord Bryant je protiv New Orleansa dodao novih 18 promašaja, a sinoć protiv Spursa još 13. Ove sezone Bryant ima svega 28 posto šuta iz igre, te 39 posto šuta ukupno. No, zato je vodeći po broju ispucanih lopti po susretu, čak 24 u prosjeku. Još samo Carmelo Anthony iz New York Knicksa ima više od 20 šuteva po susretu.

Bryant je trenutačno četvrti strijelac u povijesti lige sa 31,929 koševa, veliki Michael Jordan na trećem mjestu ima 363 koša više i Kobe će sasvim sigurno preskočiti 'Air Jordana'.

Spurse su do pobjede predvodili Cory Joseph (14 koševa), Tim Duncan (13 koševa i 11 skokova) i Kawhi Leonard (12 koševa), dok su kod Lakersa najefikasniji bili Carlos Boozer (19 koševa i osam skokova), te Jeremy Lin (15 koševa). Spursi imaj skor 5-3, a Lakersi 1-8.