BRAĆA S DRUGOG SVIJETA

Bryani uvjerljivi: SAD ostao u igri

11.07.2009 u 16:48

Bionic
Reading

Drugi dan četvrtfinalnog dvoboja između Hrvatske i SAD-a okončan je rezultatski očekivanim epilogom. Braća Bryan uvjerljivo su, sa 3:0 u setovima, svladala Karanušića i Zovka i smanjila prednost Hrvatske na 2:1

Izbornik Prpić napravio je očekivanu rokadu i umjesto Karlovića kao partnera Lovri Zovku postavio Roka Karanušića. Iza Karlovića je iscrpljujućih pet setova iz prvoga dana, a pred njim potencijalno odlučujući meč protiv Fisha. Ivo hoda s oblozima na ruci. Kaže, preventiva, ali nema smisla dodatno ga opterećivati.

Nije ni bilo realno očekivati da će Hrvatska već nakon subote osigurati put u polufinale, braća Bryan ipak su mjerna jedinica za kvalitetu u igri parova.

Blizanci koji imaju sve Grand slam naslove i zajedno 100 ATP titula s rezultatski uvjerljivih 6:3, 6:1, 6:3 svladali su dvojicu Zagrepčana, no naši su predstavnici ipak povremeno pokazivali zube.

Prva prilika došla je u obliku dvije break lopte protiv servisa Boba kod 3:3 u prvom setu, no Amerikanci su ostali čvrsti i nakon toga uzeli 12 od idućih 13 gemova.

Na tribinama se okupilo više od tri tisuće ljudi i to je samo jedan od dijelova mozaika koji Poreču služi na čast. Publika je bila sto posto 'unutra' i s oduševljenjem je dočekala sedmi gem trećeg seta kada su Bryani izgubili jedini servis u meču.

Oduševljenje nije dugo trajalo, Bryani su se brzo pribrali i s dva uzastopna gema zatvorili ovaj susret. Nedjelju otvaraju Čilić i Blake, a posljednji meč trebali bi igrati Karlović i Fish.

Odlična vijest dolazi i iz Ostrave, gdje je češki par sa 3:0 svladao Argentince i poveo sa 2:1 u tom dvoboju. Odlična, jer u slučaju prolaza Hrvatske i Češke, polufinale ćemo ponovno igrati na domaćem terenu.