metode iz sjeverne koreje

Brutalna kazna za švicarske nogometaše; evo kamo ih je trener poslao

21.03.2017 u 15:50

Bionic
Reading

Paolo Tramezzani, trener švicarskog prvoligaša Lugana odlučio je na originalan način kazniti svoje nogometaše nakon teškog poraza od Thuna...

Švicarska je zemlja blagostanja, jedna od najpoželjnijih za život i rad. No, čini se kako neki jednostavno ne znaju cijeniti ono što imaju, sve blagodati shvaćaju olako.

Tako su se i nogometaši švicarskog prvoligaša Lugana malo opustili, zaboravili su da je posao kojim se bave u stvari uživancija u odnosu na ostala zanimanja. Izgubili su u samo tjedan dana dvije utakmice, od Lugana 5:2 te od Young Boysa 2:0, pa ih je trener, Talijan Paolo Tramezzani, odlučio malo razdrmati.

Neki će reći da mu je metoda po uzoru na neke sjevernokorejske, no možda uspije. Okupio je tako Tramezzani svoje igrače i umjesto na jutarnji trening odveo ih u šest sati ujutro u obližnju tvornicu! Istina, ne na prisilan rad kao što bi možda završili da su u Sjevernoj Koreji... U Švicarskoj takve metode ipak ne prolaze.

Cilj obilaska bio je da igrači vide kako obični ljudi, dakle njihovi navijači koji plaćaju ulaznice za utakmice, zarađuju novac, u radnom vremenu koje započinje u šest sati ujutro, u radnom danu koji ima dvije smjene. A za taj novac kojim su kupili ulaznice sigurno ne žele gledati poraze svojeg kluba!

Autor: Youtube

Lako bi se moglo dogoditi da neki od njih, ako nastave s porazima, završe kao radnici u toj istoj tvornici... A možda ih posjet tvornici motivira, pa odjednom proigraju. Sve će biti jasnije već početkom travnja kad se nakon reprezentativne stanke nastavlja švicarsko prvenstvo.