totalni kaos

Brutalan obračun na košarkaškom terenu; pogledajte boksački meč Filipinaca i Australaca

02.07.2018 u 20:55

Bionic
Reading

Krajem treće četvrtine košarkaške utakmice kvalifikacija za plasman na SP 2019. godine između Filipina i Australije dogodila se velika tučnjava, do sada neviđena na košarkaškim terenima

Susret Filipinaca i Australaca nije imao rezultatskog značaja jer su se obje reprezentacije već ranije osigurale plasman u drugi krug pa je ovaj šakački obračun još i više iznenadio sve u svijetu košarke.

U tim su trenucima gosti uvjerljivo vodili, bilo je 79:48 za Australiju. Potom je u jednom napadu Filipinaca domaći košarkaš bespotrebno odgurnuo Australca, njemu je uzvratio drugi Australac još brutalnije i obračun je mogao započeti! Na terenu je zavladao totalni kaos, nije se znalo tko koga tuče, šake su letjele na sve strane, bilo je pokušaja kung-fu udaraca nogom 'u letu', uletjeli su igrači s klupe, uključili su se i stručni stožeri, osiguranje, redari... U jednom trenutku su poletjeli i stolci, ma totalni kaos.

Prekid je trajao više od sat vremena, a suci su se na teren vratili u pratnji policije. Potom su isključili 13 košarkaša - četvoricu Australaca i devet Filipinaca. Utakmica je nastavljena tri na pet, a Filipinci su nastavili namjerno raditi prekršaje. Susret je prekinut nakon što su dvojica od trojice preostalih Filipinaca dobili po petu osobnu i morala napustiti teren. Rezultat? Pobijedila je Australija 89:53...

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Obje reprezentacije i nacionalni savezi sada čekaju presudu Fibe, dojam je da bi moglo biti drastičnih kazni za ovaj boksački obračun na košarkaškom terenu. Na kraju, čini se kako Filipince to ne brine, nakon završetka utakmice dečki su na terenu 'opalili' jednu zajedničku fotku, za uspomenu na sjajan boksački meč.