jedan od junaka

Bruno Petković ovako razmišlja o pozivu Zlatka Dalića u reprezentaciju

22.02.2019 u 22:18

Bionic
Reading

Dinampo je u četvrtak pred svojim navijačima pobijedio plzensku Viktoriu 3:0 te nadoknadio gol minusa iz prvog ogleda te izborio osminu finala Europske lige. Ždrijeb ovog petka nije bio baš naklonjen 'modrima' pa će u sljedećoj fazi igrati protiv Benfice

Bruno Petković rođen je u Metkoviću 1994. godine, prve je nogometne korake napravio u rodnom gradu, a onda je kao 13 godišnjak došao u Dinamo. Potom je preselio u mlađe kategorije NK Zagreba, pa je preko HAŠK-a i Hrvatskog dragovoljca krenuo prema Italiji.

Najveći iskorak bili su mu nastupi u Bologni, klubu iz Serie A, ali se na Apeninskom poluotoku baš i nije naigrao te je odlučio put prema velikoj nogometnoj pozornici tražiti preko Dinama.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

I pogodio je. Jer u momčadi Nenada Bjelice igra često, zabija još češće, a njegovi su potezi, od golova škaricama, do proigravanja petom i 'lažnjaka' prava nogometna poslastica.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Tako je asistirao i u obje utakmice protiv Viktorije. U Plzenu strijelcu Olmu, a u uzvratu Mislavu Oršiću. S time da je u četvrtak u Zagrebu i sâm poentirao, za konačnih 3:0.

I nije ni čudo da ga mnogi vide u reprezentaciji, iako je i on svjestan da je odigrao tek nekoliko utakmica na najvišem nivou u jakoj konkurenciji.

'Ne razmišljam o reprezentaciji, zadovoljan sam svojim partijama i nadam se tako nastaviti i poziv će doći, prije ili kasnije. Nisam odigrao toliko zvučnih utakmica i ova u šesnaestini finala Europske lige odskače od ostalih mojih partija. Idem u dobrom smjeru, osim golova i asistencija, dajem doprinos momčadi', rekao je Petković u intervjuu za RTL.

'Teško je nadomjestiti igrača kao što ne Mandžukić, jedan od najboljih napadača u Europi, koji sjajno igra za momčad. Imamo jako dobre napadače, iako neki ne igraju u zvučnim klubovima, ali imamo kvalitetu. Ja ne znam je li ovo što pokazujem dovoljno, ali pokazivat ću i više'.

O Dinamovom protivniku, Benfici, kaže ne zna puno jer 'modrima' je u fokusu utakmica protiv Osijeka.