kapetani biraju

Bruno Petković ima jaku konkurenciju u izboru za najboljeg igrača godine, što je ustvari sjajna vijest za sve ljubitelje domaćeg nogometa

11.12.2020 u 08:59

Bionic
Reading

U godini koju je obilježila pandemija koronavirusa i zbog koje su na velikim mukama bili svi, pa i sportaši, odnosno nogometaši, pokušat ćemo izvući ono najljepše što nam je pružila Hrvatski Telekom Prva liga. Dinamo je obranio naslov hrvatskog prvaka, Rijeka je pak osvojila pehar u kupu, a upravo su ova dva kluba osigurala jesen u Europskoj ligi. Dinamo je pod Zoranom Mamićem kolo prije kraja osigurao i 'prezimljavanje' u europskoj konkurenciji dok se Rožmanova Rijeka hrabro borila s velikanima poput Napolija i Real Sociedada. Sve to ponudilo je puno optimizma i za nadolazeću godinu, jer u ljeto 2021. gledat ćemo Hrvatsku na Euru. No ono što je najvažnije - opet su se pojavila neka nova imena na nogometnoj sceni. Kapetani hrvatskih prvoligaša zato neće imati nimalo lagan zadatak jer trebaju izabrati novog, ili možda i starog, laureata akcije koju provode tportal i kapetani

Iza nas je jedna od najzahtjevnijih (nogometnih) godina, jer nakon odrađenih zimskih priprema nogometaši su s puno elana krenuli u proljetni dio sezone. Međutim pandemija koronavirusa opet ih je otjerala u mirovanje i bilo je vrlo neizvjesno kada će se i u kojem formatu okončati prvenstvo.

Nogometnih užitaka ostali su uskraćeni i gledatelji. No uz dosta muke, a koja se osjetila i u Dinamu, u kojem je došlo do smjene trenera, sezona je ipak privedena kraju.

>> [VIDEO] Bruno Petković proglašen nogometašem godine: Iza mene je fantastična godina, teško da bih i sam izabrao bolji scenarij od ovog

Dinamo je osvojio naslov prvaka, Rijeka je osvojila naslov pobjednika kupa.

Odmor između dvije sezone i nije bio dug pa su nogometaši praktički bez kvalitetno odrađenih priprema krenuli u utrku za novi naslov.

Pritom su hrvatski klubovi Lokomotiva, Osijek, Hajduk, Rijeka i Dinamo odigravali i utakmice u kvalifikacijama za europska natjecanja. Dinamo, baš kao ni Lokomotiva, nije uspio ući u Ligu prvaka, ali 'modri' zato sada sjajno guraju u Europskoj ligi, u kojoj su već kolo prije kraja osigurali 'prezimljavanje'. Od preostala četiri naša predstavnika, do skupina Europske lige dogurala je i Rijeka, ali u konkurenciji Napolija, Real Sociedada i Alkmaara, osim ostavljanja odličnog dojma, nije mogla ostvariti više.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +10
Kapetani biraju - Bruno Petković proglašen najboljim igračem HT Prve lige Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Naravno, posebno nas veseli činjenica da su kroz HT Prvu ligu opet stasali neki novi igrači, prije svega članovi Bišćanove U-21 selekcije, koji kucaju i na vrata A reprezentacije, čime se još jednom potvrđuje da i ovakva liga, kojoj nedostaje prava infrastruktura, uspijeva stvoriti jako zanimljive igrače.

Jer iz HT Prve lige sada su do A reprezentacije dogurali Dominik Livaković, Mislav Oršić, prošlogodišnji pobjednik naše akcije Bruno Petković, Mile Škorić, Mijo Caktaš... Ne smijemo zaboraviti ni Josipa Juranovića, donedavno igrača Hajduka... Ali i mlade koji će vrlo brzo biti na radaru izbornika A reprezentacije, Lovru Majera i Luku Ivanušeca.

Sve to dokaz je da HT Prva liga i dalje napreduje, baš kao i ova akcija u kojoj sudjeluju kapetani hrvatskih prvoligaških klubova te smo tako dogurali do 18. izbora za najboljeg igrača godine u HT Prvoj ligi.

Kao i prethodnih 17 godina, tportal će sredinom prosinca 2020. godine proglasiti najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige, a izabrat će ga kapetani naših prvoligaša po jednostavnom ključu: nominirani igrači za prvo mjesto dobivaju deset bodova, za drugo osam, za treće šest itd. Na kraju se bodovi zbrajaju, a pobjednik je naravno onaj tko prikupi najviše bodova.

Ako dva ili više igrača imaju isti broj bodova, onda se gleda tko je imao više prvih mjesta ili mjesta s višim plasmanom. S izborom krećemo od subote 12. prosinca, a pobjednika ćemo znati u ponedjeljak 21. prosinca.

'Mislim da možemo i moramo biti ponosni na našu ligu, koja bez obzira na infrastrukturu u kojoj se igra, iako su i tu uz pomoć HNS-a napravljeni veliki pomaci ulaganjem u nove terene, ipak napreduje. Dinamo je bez problema osigurao 'prezimljavanje', a Rijeka u konkurenciji najjačih klubova iz liga tzv. petice ima što pokazati. Osim toga, sada je konkurencija u domaćem prvenstvu još jača, prije svih tu mislim na Osijek i Goricu, pa se povećava broj klubova spremnih ugroziti Dinamo. Ono što daje vrijednost ovom izboru jest žiri, odnosno to što najboljeg biraju sami igrači. I znamo da je laureatima nagrada jako draga jer dobit će je od igrača s kojima se susreću tijekom igre, ali na suprotnim stranama', rekao je Silvijo Škrlec, novinar tportala i idejni začetnik ove akcije koja postaje jedan od najprestižnijih izbora za najboljeg nogometaša Hrvatski Telekom Prve lige, dodavši:

'Nakon četiri godine, u kojima su dominirali igrači Rijeke, došlo je vrijeme dominacije Dinamovih igrača. Bit će zanimljivo vidjeti kako će igrači honorirati Petkovićeve igre, odnosno hoće li možda u prvi plan ipak iskočiti Dinamov golman Dominik Livaković, koji je kao rijetko tko iz naše lige čvrsto ugrabio mjesto u A reprezentaciji. Ili će pak isplivati netko treći, poput Škorića, Caktaša... U svakom slučaju, kapetanima neće biti jednostavno, ali sigurno će opet pobijediti - najbolji.'

Dosadašnji pobjednici

  • 2003. Niko Kranjčar (Dinamo)
  • 2004. Tomislav Erceg (Rijeka)
  • 2005. Eduardo da Silva (Dinamo)
  • 2006. Eduardo da Silva (Dinamo)
  • 2007. Luka Modrić (Dinamo)
  • 2008. Mario Mandžukić (Dinamo)
  • 2009. Ermin Zec (Šibenik)
  • 2010. Sammir (Dinamo)
  • 2011. Ivan Santini (Zadar)
  • 2012. Sammir (Dinamo)
  • 2013. Leon Benko (Rijeka)
  • 2014. Andrej Kramarić (Rijeka)
  • 2015. Marin Tomasov (Rijeka)
  • 2016. Franko Andrijašević (Rijeka)
  • 2017. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo)
  • 2018. Dani Olmo (Dinamo)
  • 2019. Bruno Petković (Dinamo)