Washington u karanteni

Broj odgođenih utakmica u NBA-u sve je veći; broj novozaraženih zabrinuo je čelnike lige, a na jedno važno pitanje još nemaju odgovor

21.01.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Vodstvo sjevernoameričke košarkaške lige NBA priopćilo je u četvrtak da je tijekom posljednjeg kruga testiranja na koronavirus otkriveno 11 pozitivnih slučajeva. Broj odgođenih utakmica sve je veći...

Istodobno, zbog praćenja kontakata svih zaraženih i nedostatka igrača, odgođene su dvije utakmice, što znači da je ukupan broj odgođenih utakmica sada 17.

Večeras bi se također trebale igrati utakmice Charlotte Hornets - Washington Wizards i Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies.

Razlog je praćenje kontakata zbog zaraze u Memphisu, a Grizzliesi su ostali bez osam košarkaša. Liga je, između ostalog, odgodila i utakmicu Washington Wizzardsa protiv Milwaukee Bucksa. Washington nije igrao utakmicu od 12. siječnja, a ukupno je šest utakmica Wizardsa već odgođeno ove sezone.

Od 13. siječnja testirano je ukupno 502 igrača u NBA-u.

Zbog povećanog broja zaraženih igrača postavlja se pitanje je li ugrožena NBA sezona jer već sada je jasno kako će vjerojatno trajati nešto duže. Zasad, usprkos velikom broju odgođenih utakmica, još uvijek nema govora o otkazivanju sezone na duže vrijeme.