ATP Indian Wells

Britanac Cam Norrie napravio čudo i sve podsjetio na Hrvata Ivana Ljubičića; i na ženskom turniru dogodilo se nešto potpuno neočekivano

18.10.2021 u 08:42

Bionic
Reading

Britanski tenisač Cameron Norrie pobjednik je teniskog turnira iz serije Masters u Indian Wellsu nakon što je u nedjelju u finalu pobijedio Gruzijca Nikoloza Basilašvilija 3-6, 6-4, 6-1 i tako postao prvi Britanac koji je osvojio turnir iz serije Masters 1000

Norrieju je ovo drugi naslov u šest finala, poslije Los Cabosa u srpnju, ali prvi na ovako visokoj razini. Prije Indian Wellsa samo je jednom došao do osmine finala na turnirima iz serije Masters (Monte Carlo 2019.), a ove godine igrao je u trećem kolu u Miamiju. Prije njega su Britanci Andy Murray, Tim Henman i Greg Rusedski igrali u finalu Indian Wellsa, ali su poraženi.

Podatak da još od Hrvata Ivana Ljubičića 2010. godine nitko nije osvojio ovaj prestižni turnir s ovako niskim rankingom (26) dovoljno govori o tome kakvo je Norrie čudo napravio.

Zahvaljujući ovom trijumfu, 26-godišnji Britanac popeo se na 15. mjesto ATP-jeve ljestvice. Basilašvili je do sada osvojio pet turnira, uključujući dva ove godine, u Dohi i Münchenu.

Dodajmo to da se i na ženskom turniru dogodilo nešto neočekivano. Naime svoju najveću titulu u karijeri osvojila je Španjolka Paula Badosa u finalu svladavši nekadašnju prvu igračicu svijeta Viktoriju Azarenku 7-6 (5), 2-6, 7-6 (2).