NOVA VELIKA TITULA

Briljantna Sandra Perković na sjajan način osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu!

13.08.2017 u 21:20

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković po drugi je put u karijeri osvojila titulu svjetske atletske prvakinje u bacanju diska, hicem od 70,31 metara u Londonu...

Naša 27-godišnja heroina još jednom je pokorila svjetsku elitu. Sandra Perković odradila je možda i svoje najbolje veliko natjecanje u karijeri i s lakoćom vratila titulu svjetske prvakinje koju joj je oduzela Denia Caballero prije dvije godine u Pekingu.

  • +12
Sandra Perković u finalu SP-a u Londonu Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Ove nedjelje na SP-u u Londonu odvijala se na bacanju diska sasvim drukčija priča, a hrvatska bacačica nije imala konkurencije. Već u kvalifikacijama je Perković pokazala odličnu formu, a u prvoj seriji finala hicem od 69,30 metara došla je do uvjerljivog vodstva kojeg više nije ispuštala. U drugoj je bacila 70,31 metar, što više nije uspjela nadmašiti. Bacila je zatim 70,28 i 69,81 pa zatim prestupila, a u zadnjoj seriji već je znala da joj titulu više nitko ne može uzeti pa je nešto slabije bacila.

Srebro iza Sandre osvojila je Australka Dani Stevens briljantnim hicem u zadnjoj seriji (69,64 m), a broncu Francuskinja Melina Robert-Michon (66,21 m).

  • +5
Dodjela zlatne medalje Sandri Perković Izvor: Reuters / Autor: MATTHEW CHILDS

Sandra je time osvojila drugu titulu svjetske prvakinje u karijeri, jer trijumfirala je na SP-u i u Moskvi prije četiri godine, a iz Pekinga ima srebro. Ovo je također i osmi veliki naslov Perković dosad, s obzirom da ima i dva olimpijska zlata (London 2012., Rio 2016.) te četiri titule s europskih smotri (Barcelona 2010., Helsinki 2012., Zürich 2014., Amsterdam 2016.).

Hrvatska je pak odličan nastup atletske reprezentacije završila s dvije osvojene medalje: broncom Žunića u bacanju kugle i zlatom Sandre Perković u bacanju diska, a time je londonski atletski SP postao i najuspješniji u povijesti za našu zemlju...