GOLIJADE U POLUFINALU

Briere 'sredio' Devilse, Phoenix iskoristio domaći led

30.04.2012 u 09:08

Bionic
Reading

U Zapadnoj konferenciji Phoenix je došao do vodstva 2:0 u seriji protiv Nashvillea, dok je Danny Briere na startu serije osigurao prvu pobjedu Philadelphije nad Devilsima

Danny Briere u petoj je minuti produžetka donio pobjedu hokejšima Philadelphije protiv New Jerseyja u prvoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije NHL lige. Briere je zabio i dvije minute prije pobjedničkog pogotka, ali su suci nakon pregleda snimke poništili taj gol jer se pokazalo da je kanadski centar pak u mrežu ugurao klizaljkom. No, samo dvije minute kasnije se iskupio za pogrešku i svojim sedmim pogotkom u aktualnom doigravanju donio Flyersima početnu prednost u seriji.

Bio je Briere bio strijelac i u osnovnom dijelu utakmice, pogotke su za domaće postigli i James van Riemsdyk te Claude Giroux. Zach Parise, Travis Zajac i Petr Sykora su zabijali za Devilse koji će priliku za izjednačenje imati u utorak, ponovno u Philadelphiji.

U Zapadnoj konferenciji Phoenix je došao do vodstva 2:0 u seriji protiv Nashvillea. Coyotesi su u nedjelju slavili s 5:3 i tek drugi put u osam ovosezonskih utakmica doigravanja izbjegli odlazak u produžetak. Shane Doan, Radim Vrbata, Antoine Vermette i Martin Hanzal su ubilježili po pogodak i asistenciju za Phoenix, a istaknuo se i vratar Mike Smith s 30 obrana. Taylor Pyatt je također bio među strijelcima za Coyotese, dok su za Predatorse zabijali Ryan Suter, Patric Hornqvist i Andrej Kosticin.

Phoenix je početkom druge trećine došao do dva pogotka prednosti, gosti su dvaput smanjivali, ali do izjednačenja nisu uspjeli doći. Serija se sada seli u Nashville, a treća je utakmica na rasporedu u srijedu.