POČINJE RAT

Briatore u kontri, tužba Nelsonu Piquetu

06.01.2010 u 13:47

Bionic
Reading

Bivši šef Renaultove momčadi u Formuli Flavio Briatore izjavio je da će vjerojatno podnijeti tužbu protiv Nelsona Piqueta nakon što je njegova doživotna suspenzija odbačena na sudu u Francuskoj

Briatoru je u rujnu FIA odredila doživotna suspenzija nakon što je bivši vozač Renaulta Piquet kazao da mu je on naredio da se namjerno zabije u ogradu na VN Singapura kako bi pomogao svom tadašnjem momčadskom kolegi Španjolcu Fernandu Alonsu da pobjedi u utrci.

Francuski je sud u utorak odlučio da je suspenziju ilegalno nametnulo vrhovno tijelo Formule.

Na pitanje novinara Gazzetta dello Sport razmišlja li o tužbi protiv Piqueta Braitore je odgovorio: 'Vrlo vjerojatno. Neću zaboraviti bol koju sam proživio taj dan'.

Odvjetnik FIA-e Jean-Francois Prat izjavio je da će se FIA vjerojatno žaliti na odluku francuskog suda. Briatore je također izjavio da će nastaviti raditi s Formulinim vozačima 'kao uvijek' te da će na sudu ići protiv onih koji su ga ostavili.

'Osim s Heikkijem Kovalainenom i Lucasom Di Grassijem, moj odnos s ostalim vozačima se nije promijenio', kazao je Briatore.

'Sada ćemo s odvjetnicima razmotriti situaciju i vidjeti možemo li poduzeti pravnu akciju protiv onih koji su raskinuli ugovor s nama'.