FLAVIO SE ŽALI

Briatore traži milijun eura odštete od FIA-e

12.11.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Bivši šef momčadi Renaulta Flavio Briatore traži milijun eura odštete plus kamate od Međunarodne automobilske federacije (FIA) zbog afere Crashgate, piše u četvrtak engleski dnevnik Guardian

Briatore se žalio na odluku o svom doživotnom isključenju iz Formule jer je naredio namjerno izazivanje sudara na VN Singapura 2008. Njegova će žalba biti razmotrena za dva tjedna na sudu u Parizu.

Bivši šef Renaulta, koji smatra da je Vijeće FIA-e bilo pristrano, želi dobiti pravednije sankcije  i najmanje milijuna eura zbog štete nanesene njegovom ugledu, dodaje Guardian.

Briatore će inzistirati na tome da je predsjednik FIA-e Max Mosley bio 'zaslijepljen prevelikom željom da mu se osveti'. 'Odluke o pokretanju istrage i o iznošenju nalaza Vijeću FIA-e donijela je ista osoba, predsjednik FIA-e', piše list, prenoseći neke izjave.

Bivši vozač Renaulta Nelson Piquet Jr. je izjavio da mu je Briatore naredio da namjerno izazove nesreću na stazi za vrijeme VN Singapura 28. rujna 2008. i tako pomogne u pobjedi svom momčadskom kolegi Fernandu Alonsu.

Briatore, koji je podnio ostavku na funkcije koje je obnašao nakon tog skandala, u rujnu je dobio doživotnu suspenziju, dok je tehnički direktor Renaulta Pat Symonds suspendiran na pet godina.

Prema pisanju Guardiana, Symonds će se također žaliti i tražiti ukidanje suspenzije, tvrdeći da saslušanja koja je provodilo Vijeće FIA-e u sklopu afere Crashgate nisu bila izvedena u skladu s pravilima.