RIM SLAVI 'CARIOCE'

Brazilci svjetski prvaci treći put za redom

11.10.2010 u 09:17

Bionic
Reading

Odbojkaši Brazila osvojili su i treću uzastopnu zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima. U Finalu SP-a u rimu nadvisili su Kubu s lakih 3:0 u setovima

Odbojkaši Brazila po treći su put zaredom osvojili naslov svjetskih prvaka, oni su u finalu u Rimu svladali Kubu sa 3:0 (25:22, 25:14, 25:22). Bila je to utakmica koju su Brazilci dobili puno lakše od očekivanog s obzirom da su Kubanci igrali puno ispod razine kakvu su prikazivali u prethodnim mečevima. No, kako je riječ o uvjerljivo najmlađoj reprezentaciji na Prvenstvu, u kojoj u prvoj postavi igra i jedna 17-godišnjak, očito je da su neiskustvo i preveliki pritisak bili najvažniji razlozi za nešto slabiju igru Kubanaca.

Brončanu medalju osvojla je reprezentacija Srbije koja je u susretu za treće mjesto svladala domaćina Italiju sa 3:1 (25:21, 25:20, 26:28, 25:19).

Najboljim igračem natjecanja proglašen je Brazilac Murilo Endres, dok je Španjolac Iban Perez je postao najboljim strijelcem, Amerikanac Clayton Stanley najboljim serverom, Rus Maksim Mikhajlov najboljim smečerom, Kubanac Robertlandy Simon najboljim blokerom, Srbin Nikola Grbić najboljim dizačem, a  Nijemac Ferdinand Tille najboljim liberom.