sretno, vatreni!

Brazilce nikad nismo pobijedili, a Neymar nam je zabio na posljednje dvije međusobne utakmice

Bionic
Reading

Hrvatska danas od 16 sati na SP-u u Katru igra četvrtfinale s Brazilom. 'Vatreni' su do sada protiv Brazila igrali četiri puta, imaju tri poraza i jedan remi

Prvi dvoboj Hrvatska i Brazil odigrali su 2005. godine u Splitu. Brazil je na Poljud stigao kao aktualni svjetski prvak, a susret je završio 1:1. Hrvatsku je tada u vodstvo doveo Niko Kranjčar u 32. minuti, a na konačnih 1:1 poravnao je Ricardinho 10 minuta kasnije.

Niti godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na SP u Njemačkoj. U dvoboju 1. kola u skupini F na Olimpijskom stadionu u Berlinu 13. lipnja Brazil je bio uspješniji 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Kaka u 44. minuti.

Bio je to susret u kojem su 'vatreni' odigrali odlično posve ukočivši Ronalda, Adriana i Ronaldinha. Ipak, jedna neopreznost u obrani i majstorija Kake našu je reprezentaciju stajala osvajanja jednog boda.

  • +22
Brazil - Južna Koreja, SP u nogometu, 5.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

'Vatreni' i 'selecao' su treći put igrali međusobno na otvaranju Svjetskog prvenstva 2014. godine u Sao Paolu, a slavio je Brazil 3:1.

Ostaje utjeha kako smo otvorili prvenstvo protiv peterostrukog svjetskog prvaka u susretu kojeg je gledalo najmanje dvije milijarde ljudi.

Hrvatska je povela u 11. minuti autogolom Marcela, a u 29. minuti je izjednačio Neymar. U nastavku susreta ukazao se sudac Nishimura koji je u 70. minuti poklonio penal domaćinu kojeg je realizirao Neymar. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Oscar u sudačkoj nadoknadi.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Posljednji međusobni susret Brazil i Hrvatska su odigrali u lipnju 2018. godine u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dvoboj je igran u Liverpoolu, na Anfieldu, a Brazil je slavio 2:0 golovima Neymara u 69. minuti, te Roberta Firmina u trećoj minuti nadoknade.

Danas je nova prilika da napokon uzvratimo Brazilcima za te poraze...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal