SKUPE ZVIJEZDE

Brazil ne daje popust ni najsiromašnijima

09.06.2010 u 08:56

Bionic
Reading

Brazil je prije početka Svjetskog prvenstva odigrao i dvije prijateljske utakmice protiv afričkih reprezentacija, a svoj dolazak je skupo naplatio nogometnim savezima Tanzanije i Zimbabvea

Nema popusta ni za siromašne. Očigledno je to moto peterostrukog svjetskog prvaka Brazila koji je Tanzaniji i Zimbabveu naplatio svoj dolazak po 2,5 milijuna dolara. Ukupno pet 'milja' za 180 minuta.

Tolika je cijena i za sve ostale reprezentacije koje žele vidjeti 'selecao' uživo. Brazilci nisu spustili cijenu bez obzira što je riječ o državama u kojima je 90 posto ljudi siromašno i preživljava s dva dolara dnevno.

Organizatori, nogometni savezi, nadali su se da će dio troškova pokriti prodajom ulaznica. To se u Zimbabveu i ostvarilo jer je stadion bio pun, no u susretu s Tanzanijom tribine su bile poluprazne. Nije ni čudo kada su ulaznice koštale od 25 do 180 dolara.

Taj gubitak u blagajni tanzanijski nogometni savez će još dugo osjećati jer je tanzanijski ministar sporta George Mkuchika izjavio da država nema veze s utakmicom.