NEOBORIVA TRADICIJA

Brazil juri ka finalu, Čile opet nemoćan

28.06.2010 u 22:12

Bionic
Reading

Čile je već naučio, kada na mundijalima naleti na Brazil, vrijeme je za pakiranje kofera. Treći put su se našli u fazi na ispadanje i treći je put moćni seleção prošao dalje. Rezultat 3:0 govori sve - Čileanci nema za čime žaliti

Opet su počeli kao dizelaši, i nakon 20-ak minuta igre tribinama se prolomio glasan zvižduk nezadovoljnih navijača. Ipak, Brazil se tek zagrijavao i uskoro je na vidjelo izišao njihov talent. U razmaku od pet minuta, u 33. i 37. minuti, pogodili su dva puta i riješio pitanje pobjednika. Prvo je Juan pogodio rašlje glavom nakon kornera, a potom je Luis Fabiano lažnjakom i pogotkom u praznu mrežu oplemenio efikasnu trokut akciju koju su inicirali Robinho i Kaká.

Brazil je ukupno šest puta gađao u okvir gola, ali pola od tih šutova završilo je iza leđa vratara Brava, Dungini igrači su izuzetno precizni.

Točku na i stavio je Robinho nakon sjajnog prodora Ramiresa, a Čileanci su umjetnički dojam popravili preko dvaju lijepih udaraca Suaza. Jednog je bravurozno obranio Cesar, a drugog prečka.

Brazilci su u četiri dvoboja primili samo dva gola, i to nevažne od Sjeverne Koreje i Obale Bjelokosti, a pred njima je četvrtfinalni dvoboj protiv Nizozemske. Smiješi se jedna od ljepotica prvenstva.

Gol Fabiana