otkriva tko stoji iza svega

Branko Cikatić o sramoti unutar Hrvatskog saveza tajlandskog boksa

19.08.2017 u 15:25

Bionic
Reading

Legendarni borac i osvajač prvog K-1 turnira, Branko Cikatić, koji je prošle godine u Split doveo Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu, smijenjen je s funkcija u Hrvatskom savezu tajlandskog boksa.

Umirovljeni hrvatski kick-boxing borac Branko Cikatić, koji ovih dana uz pomoć svojeg stausa kojeg ima u Japanu, u Hrvatsku dovodi K-1, u matičnom je savezu doživio veliku neugodnost. Naime, kako je Cikatić na svom Facebook profilu napisao, smijenjen je na nelegalnoj sjednici, a iza čega stoje privatni interesi.

Njegovo obračanje javnosti prenosimo u cjelosti.

Pozdrav mojim prijateljima i vjernim fanovima. Želim vas upozoriti na sramotnu situaciju koja se trenutno odvija u hrvatskom savezu tajlandskog boksa.

Nažalost, još jednom u svom životu sam suočen s namještanjima, lažima i privatnim interesima koji narušavaju moju reputaciju, moje zdravlje i zdravlje moje familije. Iste sam pobjeđivao pravno i sudski u prošlosti iste ću pobijediti i u budućnosti. Lažnom sjednicom upravnog odbora i dopisom 11. kolovoza 2017 sam 'suspendiran' iz vlastitog saveza kojeg sam ja osnovao i doveo na svjetski 'level' zahvaljujući svojim sportskim i poslovnim uspjesima.

IFMA svjetska federacija u Bangkoku je obaviještena u ovom sramotnom pokušaju aktualne tajnice Tomislave Akrap, predsjednika saveza Stipana Jurišića i pojedinaca iz upravnog odbora na čelu s Emilom Zorajom koji me svim silama žele izbaciti iz saveza. Savez kao savez je suspendiran dok IFMA ne pošalje službeni dopis iz Bangkoka kroz idućih par dana. Ja sam osnivač i aktualni podpresjednik saveza, član upravnog odbora, glavna i jedina osoba postavljena od IFMA saveza i odgovaran HOO-u u Zagrebu. Ova, ponavljam sramotna i lažna odluka suspenzije se planira provesti u prijedlog otkaza meni na sve funkcije u vlastitom savezu na idućoj skupštini.

Nova skupština će se održati početkom rujna u Zagrebu daleko od očiju javnosti da se još jednom mogu lažirati odluke i koristiti statut saveza za svoje privatne ciljeve. Slavni savez koji je osnovan nakon Domovinskog rata još se jednom suočava s privatnim interesima i organiziranom pljačkom koja je postala normalna pojava u našoj sredini.

Tajlandski boks je na korak do Olimpijskih igara i oni sada žele preuzeti sve, pogotovo financije za privatni interes a mene iz vlastitog saveza ukloniti i poniziti. Dosta što su me sistematski u prošlosti uništavali komunističkim metodama i stavljali me u zatvor nevinog, sad mi narušavaju zdravlje obitelji i blizih suradnika koji se danonoćno bore s ovim izazovima.

Muaythai će uskoro biti dio službenog natjecanja olimpijskih igara jer je priznati olimpijski sport i nažalost to kao što vidimo donosi nove izazove i probleme. Europsko prvenstvo u Splitu 2016 je bilo uspješno odrađeno i svi su se promovirali na račun mog imena i slavne reputacije u borilačkom sportu. Prvenstvo je nažalost ostavilo dugovanja zbog grada Splita i državnih institucija koje nisu uspjele osigurati sredstva za ovako važan događaj u Hrvatskoj. Slavni savez se pokušava pretvoriti u privatni interes a to je nešto protiv čega se svjetska federacija IFMA i Muaythai bore svim silama.

>> Cikatić i ovim detaljem radi vrhunsku promociju Splitu i sportu

Tužna je činjenica da mi se grad Split na konferenciji prošle godine zahvaljivao na dovođenju prvenstva u Hrvatsku a uvodnu riječ je imao Hrvoje Akrap, pročelnik sporta za grad Split te je tada govorio.

'Zahvaljujem se Savezu što je ovo natjecanje doveo u Split, u idealno tempiranom terminu kada je gotovo turistička sezona i kada imamo odlične smještajne kapacitete. Borilački sportovi imaju dugu tradiciju kod nas i ovo je prilika za još jednu promociju koja će Splitu učvrstiti poziciju na sportskoj karti svijeta'.

'Ime Branka Cikatića u svijetu borilačkih sportova otvara mnoga vrata. Stoga nije niti čudno da je ponuda Splita bila uvjerljivija od Pariza i Bukurešta'.

Kako mi se zahvaljuju godinu dana nakon istog? Na način da me se izbacuje iz saveza kojeg sam stvorio svojim krvavim radom i uspjesima?