RICARDO CARVALHO

Branič Real Madrida suspendiran na godinu dana

14.09.2011 u 10:04

Bionic
Reading

Portugalski nogometni savez (FPF) suspendirao je braniča Real Madrida Ricarda Carvalha (33) na godinu dana jer je bez objašnjenja napustio trening kamp portugalske reprezentacije dan uoči utakmice protiv Cipra

Suspenzija se odnosi samo na portugalsku reprezentaciju pa Carvalho može bez ikakvih problema igrati za 'kraljevski klub' u Ligi prvaka.

Carvalho je reprezentaciju napustio ogorčen zbog tretmana koji je imao i zbog toga je objavio kraj reprezentativne karijere.

'Osjećam se odlično i u vrhunskoj sam formi što i dokazujem igrama u klubu. Do sada sam prikupio 75 nastupa za Portugal i uvijek sam ponosno igrao za nacionalni tim, ali nikada se prema meni nisu odnosili s takvim manjkom poštovanja', kazao je 33-godišnji Carvalho.

Realovom braniču, koji je tijekom karijere igrao i za Chelsea, Porto, Lecu, Alvercu i Vitoriju Setubal prijetila je dvogodišnja suspenzija, međutim zbog zasluga u reprezentativnom dresu dobio je samo 12 mjeseci kazne.

'Carvalho je godinama bio jedan od ključnih igrača naše reprezentacije. Cijenimo njegove zasluge i zbog toga nije kažnjen s maksimalnom kaznom od dvije godine,' poručili su iz FPF-a.