NOVE VIJESTI

Brani se šutnjom: Karabatiću prijeti pet godina zatvora

01.10.2012 u 11:22

Bionic
Reading

Karabatići su navodno na sva pitanja inspektora francuske policije ostali nijemi, što je samo potvrda da su krivi za vjerojatno najveći rukometni skandal u povijesti, pogotovo kada znamo da je Nikola dvostruki olimpijski pobjednik unazad četiri godine

Prema pisanju francuskih medija rukometna braća Nikola i Luka Karabatić šutnjom su "priznala" krivnju za kladioničarski skandal u koji su osim njih upletena još šestorica igrača Montpelliera.

Karabatići su navodno na sva pitanja inspektora francuske policije ostali nijemi, što je samo potvrda da su krivi za vjerojatno najveći rukometni skandal u povijesti, pogotovo kada znamo da je Nikola dvostruki olimpijski pobjednik unazad četiri godine.

Ukoliko igrači priznaju ili se dokaže da su namjerno pustili utakmicu protiv Cesson-Rennesa, na koju su njihove supruge, djevojke i klupski dužnosnici uplatili poveći iznos te zaradili preko 200 tisuća eura, svim igračima prijeti kazna za prijevaru i korupciju odnosno do pet godina zatvora, plus novčana kazna.

Podsjetimo, riječ je o ilegalnom klađenju koje se navodno dogodilo u svibnju ove godine. Montpellier je u tom trenutku već osigurao naslov francuskog prvaka, tako da mu gostovanje kod Cesson-Rennesa u 24. kolu nije bilo od rezultatske važnost. Koeficijent na pobjedu Rennesa je bio ogromnih 45, a domaćin je na koncu slavio s 31-28.

Tada nije puno pažnje pridavano tom rezultatu, ali France 3 je otkrio da su žene i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih zaposlenika u tri kladionice diljem Francuske uplatile ukupno oko 5000 eura na poraz Montpelliera, što im je u konačnici donijelo ukupnu zaradu od preko 200.000 eura.