BENFICA PROMAŠILA SVE

Braga izborila prvi europski finale

06.05.2011 u 09:22

Bionic
Reading

Iako je portugalska, ali i europska javnost očekivala da će se za naslov u Europskoj ligi boriti Porto i Benfica, Braga je na svom stadionu nadoknadila zaostatak iz Lisabona i borit će se za prvi europski trofej u povijesti

Braga je, što se naslova tiče, u povijesti uspjela osvojiti samo kup prije 45 godina, a prije ove sezone nikada nije nastupala niti u četvrtfinalnim fazama europskih kupova. Sezona za pamćenje dobila je novu atraktivnu glazuru u vidu pobjede nad Benficom 1:0 kojom je nadoknađen poraz od 2:1 s Luza. Gol odluke zabio je Custodio u 19. minuti sjajnim udarcem glavom nakon kornera.

Benfica nije pronašla odgovor, a domaćini su dvoboj mirno privodili kraju. Imali su sve pod kontrolom do posljednjih 15 minuta kada je Benfica promašila tri sjajne prilike za put u Dublin. Prvo je Fabio Coentrao pogodio blok na crti umjesto mreže, a pet minuta zatim Gaitan i Saviola nisu pogodili nebranjenu mrežu nakon prekida. Tri minute prije kraja vratar Artur ponovno je bio sjajan, ali se pred gol crtom našla noga Paulaoa koji je spasio novi čist gol i zapečatio sudbinu Lisabonaca.

Bragi se isplatilo strpljenje, koje pokazuju čitave sezone i iako u finale protiv Porta ulaze iz drugog plana, sigurno neće biti lak zalogaj niti drugim renomiranim sunarodnjacima.

Trenutak koji će ostati zlatnim slovima upisan u klupskoj povijesti Brage