VIDEOINTERVJU: VLADE DIVAC

Braća Petrović bila su arogantni protivnici - ali s pokrićem

04.03.2011 u 11:22

Bionic
Reading

Jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena jučer se ponovno pojavio u Zagrebu. Na festivalu dokumentarnih filmova ZagrebDoxu Vlade Divac je promovirao film 'Jednom braća', koji se bavi njegovim odnosom s pokojnim Draženom Petrovićem

Kako sam kaže, u zadnjih se nekoliko mjeseci već navikao dolaziti u Zagreb, nakon što ga 21 godinu nije bilo zbog rata, a potom i negativnog publiciteta koji mu je u velikoj mjeri prišila crno-bijela ratna propaganda. O tome su, između ostalih, u dokumentarcu govorili i njegovi bivši suigrači Dino Rađa i Toni Kukoč te Aleksandar Petrović i njegova majka Biserka.

Na intervju za tportal stigao je nakon što je malo 'promiješao' službeni protokol pojavivši se samoinicijativno prije dogovorenog vremena u Kaptol centru da bi pogledao švedski dokumentarac o WikiLeaksu. Inače, film 'Jednom braća', u kojem ima glavnu riječ (ne samo kao lik, nego i kao narator), izazvao je toliki interes publike da je odmah nakon planirane projekcije u 23 sata organizirana još jedna.

'Jednom braća' originalno je emitiran na američkom kanalu ESPN u listopadu prošle godine, u sklopu serije od 30 dokumentaraca na toj slavnoj sportskoj televiziji.

Kako danas doživljava Hrvatsku i Zagreb, zašto se iz Kalifornije vratio živjeti u Srbiju, kakvima su mu se doimala braća Petrović kao protivnici u legendarnoj jugoslavenskoj ligi i postavljaju li mu danas pitanja o 20 godina starom incidentu s hrvatskom zastavom upornije nego ranije, saznajte u videointervjuu za tportal.

Intervju: Vlade Divac