ŠPANJOLCI NAJBRŽI

Braća Marquez pokorila konkurenciju na VN Katalonije

16.06.2019 u 15:40

Bionic
Reading

Španjolski motociklisti, braća Marc i Alex Marquez ostvarili su pobjede u razredima MotoGP i Moto 2 na stazi u Barceloni, gdje je u nedjelju održana utrka Svjetskog prvenstva za Veliku nagradu Katalonije

U najjačem razredu Marc Marquez (Honda) je stigao do četvrte ovosezonske pobjede, a 48. u karijeri u MotoGP na vrlo uvjerljiv način, nakon što je dobio neočekivanu pomoć u prvom krugu od momčadskog kolege Jorgea Lorenza, koji je u jednom zavoju proklizao i usput porušio najveće Marquezove konkurente - Talijane Andreu Doviziosa (Ducati), Valentina Rossija (Yamaha) i Španjolca Mavericka Vinalesa (Yamaha).

Marquez takav dar nije propustio iskoristiti i uvjerljivo je došao do pobjede. Mladi 20-godišnji Francuz Fabio Quartararo (Yamaha) prvi put u karijeri završio je na pobjedničkom postolju osvojivši drugo mjesto, dok je treći ciljem prošao Talijan Danilo Petrucci (Ducati).

Marc Marquez sada ima 140 bodova ukupnom redoslijedu, 37 više od drugoplasiranog Doviziosa te 39 više od trećeplasiranog Španjolca Alexa Rinsa (Suzuki).

Sljedeća, osam utrka Svjetskog prvenstva na rasporedu je za dva tjedna, a vozit će se na stazi u nizozemskom Assenu.