EUROBASKET 2011.

Braća Gasol razmontirali Srbiju, slavili i Nijemci

09.09.2011 u 17:06

Bionic
Reading

Španjolska košarkaška reprezentacija osigurala je četvrtfinale Europskog košarkaškog prvenstva u Litvi pobjedom protiv Srbije u 2. kolu druge faze natjecanja rezultatom 84-59

Španjolci su doslovno pregazili Srbiju, te ih gurnuli na sam rub ispadanja s Eurobasketa. Španjolska je dominirala utakmicom od prve četvrtine koju su riješili u svoju korist rezultatom 23-14. Srbija je imala jako slab šuterski dan, te su na kraju utakmice imali svega 35 posto ubačaja iz igre, dok je 'furija' imala gotovo okruglih 50. Španjolci su dobili i drugu četvrtinu (20-18) pa se s 11 koševa prednosti otišlo na predah.

Ni po povratku iz svlačionice ništa se nije promijenilo. Španjolci su dobili obje preostale četvrtine, te na kraju slavili s velikih 25 koševa razlike. Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bili su po običaju braća Gasol, Pau s 26 i Marc s 20 ubačaja, dok je kod Srbije Nenad Krstić bio jedini vrijedan spomena s 12 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Francuska, Španjolska su sigurni, a najvjerojatnije i domaćin Litva, putnici za četvrtfinale dok će se posljednji saznati nakon zadnjeg kola.

Njemačka košarkaška reprezentacija ostala je u igri za četvrtfinale Europskog prvenstva u Litvi nakon što su sa 73-67 savladali Tursku u 2. kolu druge faze natjecanja...

Njemačka trojka Nowitzki – Kaman – Schwethelm bila je previše za šuterski neraspoložene turske košarkaše koji su na kraju utakmice imali svega 38 posto ubačenih lopti. Spomenuti trojac ubacio je 53 od 73 koša koliko su Nijemci zabili Turskoj. Kaman je bio najefikasniji s 20 koševa i sedam skokova, Nowitzki je imao poen manje uz jednako skokova kao Kaman, dok se dvadesetdvogodišnji Philipp Schwethelm iskazao u posljednjoj četvrtini kada je od 25 koševa Njemačke ubacio čak 11, od kojih su dvije vezane trice u 35. i 36. minuti utakmice bile ključne. Turska za ovaj poraz najviše može kriviti samu sebe zbog katastrofalnog izvođenja slobodnih bacanja. Naime, od 22 ponuđena turski košarkaši ubacili su svega 10 lopti što prevedeno u postocima iznosi mizernih 45.5.

Ovom pobjedom Njemačke situacija u grupi E dodatno se zakomplicirala jer sada Njemačka, Turska i Srbija imaju omjer pobjeda i poraza 1-3, a samo je jedno mjesto preostalo koje vodi u četvrtfinale. Srbija i Turska sastaju se u posljednjem kolu međusobno, dok će Njemačka svoju šansu za prolaz morati tražiti protiv domaćina Litve.