TKO JE AUTOR?

Boysi osudili gej transparent na račun Torcide

Bionic
Reading

Za vrijeme utakmice Hrvatska – Malta osvanuo je transparent duginih boja na kojem je pisalo 'Torcida White Gays since 1950'. Bad Blue Boysi, koje se sumnjičilo da su imali veze s time, negirali su umiješanost u neoriginalnu šalu te osudili one koji su to napravili

Priopćenje navijača Dinama prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Osjećamo se dužni reagirati na naslove u pojedinim medijima u kojima se ponovno u negativnom kontekstu spominje ime naše skupine. Transparent u duginim bojama s Torcidinim natpisima te njihovim logom nije djelo navijačke skupine Bad Blue Boys, niti je postavljen na zapadnu tribinu maksimirskog stadiona od strane naših pripadnika.

Spomenuti transparent je očito djelo nekoga kome ništa ili vrlo malo znače dani u kojima se cijela Hrvatska prisjeća svojih žrtava iz Vukovara i Škabrnje, kao i 20. obljetnice prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Posebno smo ogorčeni načinom na koji su ti isti mediji dali toliko prostora tom lošem i neoriginalnom pokušaju šale na račun Torcide, ponovno koristeći naše ime u svrhu jeftinog senzacionalizma.

Iako su mediji ti koji si u našem društvu daju za pravo izigravati dežurne dušobrižnike, ne propuštaju priliku dolijevati ulje na vatru i u ove dane, ne mareći za posljedice. Optužiti cijelu skupinu bez ikakvih dokaza i na temelju pretpostavki je u najmanju ruku neozbiljno i neetično.

Bad Blue Boys Zagreb