PRODUŽEN UGOVOR

Bottas opstao u Mercedesu: Nagrađen kako je i zaslužio!

13.09.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Mercedes je potvrdio kako je Valtteriju Bottasu produžen ugovor i vozit će uz bok Lewisa Hamiltona i 2018. godine...

Finski 28-godišnji vozač zamijenio je Nicu Rosberga ove sezone za volanom Mercedesa i nije razočarao. Drži čvrsto treće mjesto u ukupnom poretku, uz dvije ostvarene pobjede, a zahvaljujući njemu 'srebrne strijele' vjerojatno će osvojiti naslov konstruktorskog prvaka, jer se pokazao boljim drugim vozačem od Ferrarijevog Kimija Raikkonena.

  • +2
Formula 1, Velika nagrada Italije Izvor: Reuters / Autor: POOL

Iako ima puno potporu kolege Lewisa Hamiltona, Bottas je dugo morao čekati na produženje ugovora. Mercedes je odugovlačio sve do ove srijede, da bi mu ipak ponudio još jednu sezonu za volanom svog bolida.

Valtteri je to očekivano prihvatio.

'Kad me ekipa zaposlila, dali su mi svoje povjerenje u 2017. godini i zajedno smo doživjeli uspomene koje neću zaboraviti. Ovaj ugovor pokazuje da sam zaslužio to povjerenje,' izjavio je Finac koji za vodećim Hamiltonom zaostaje 41 bod i nije potpuno ispao iz borbe za titulu.

Hoće li Bottas ostati u ekipi i nakon 2018. godine teško je reći, jer se na kraju sljedeće sezone očekuju nove rošade na tržištu vozača koje bi mogle uključivati Ricciarda, Verstappena, Vettela, a možda i Hamiltona...