što se događa?

Bottas na velikim mukama: Primio novi šamar koji će ga dotući u Suzuki!

06.10.2017 u 13:22

Bionic
Reading

Nakon razočaravajućeg nastupa na Velikoj nagradi Malezije Valtteri Bottas saznao je već u petak u Japanu da će zbog promjene mjenjača zaraditi kaznu od pet pozicija unazad na startu nedjeljne utrke. Njegove šampionske ambicije time završavaju...

Bottas je u velikoj krizi u drugom dijelu prvenstva Formule 1. Nije niti blizu Lewisu Hamiltonu s kojim se ravnopravno borio na početku sezone, a posebno loš bio je u Singapuru i Maleziji, jer je utrke završio daleko iza timskog kolege, a na užas šefova ekipe koji su mu nedavno produžili ugovor, više se nije u stanju niti nositi s vozačima Ferrarija i Red Bulla.

  • +15
Formula 1, VN Malezije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Finac je priznao da proživljava najteže dane otkad je stigao u elitno automobilističko natjecanje i nije mu jasno zašto je tako nekonkurentan, a da bi se to moglo nastaviti pokazala su događanja u Suzuki ovog petka.

Naime, na prvom slobodnom treningu odvezao je tek peto vrijeme, s gotovo sekundom zaostatka za Sebastianom Vettelom, a onda je saznao i lošu vijest. Naime, zbog promjene mjenjača zaradio je kaznu od pet pozicija unazad na startu i definitivno neće moći pomoći Hamiltonu u nedjeljnoj utrci.

Ta je kazna i kraj šampionskih ambicija 28-godišnjeg bivšeg vozača Williamsa koji zaostaje 59 bodova za vodećim Hamiltonom u ukupnom poretku.

Dobra je to vijest za Ferrari, ali ima i jedna loša: Lewis se za volanom Mercedesa u Japanu puno bolje snalazi nego prije tjedan dana na stazi Sepang.

'Bolid se vratio u normalu i spreman sam se utrkivati. Ferrari djeluje impresivno, ali mislim da se možemo nositi s njim,' izjavio je 32-godišnji Britanac uoči subotnjih kvalifikacija.