DFB POKAL

Borussia lako uz gol Perišića, Hoffenheim ispao od četvrtoligaša

18.08.2012 u 17:37

Bionic
Reading

Najveće iznenađenje u subotu odigranim utakmicama 1. kola DFB-Pokala napravio je četvrtoligaš Berliner AK koji je sa čak 4:0 na domaćem travnjaku isprašio prvoligaša Hoffenheima

Nogometaši Borussije Dortmund uvjerljivo su startali ka obrani naslova u DFB-Pokalu. Na gostovanju kod četvrtoligaša Oberneulanda slavili su s 3:0, uz gol hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića. Zabio je Perišić u 67. minuti posljednji gol na susretu.

Okrunio je bivši igrač Hajduka i Club Bruggea brzu akciju koju su započeli Jakub Blaszczykowski i Mario Götze. Na dodavanje popularnog Kube, kako zovu Blaszczykowskog, zatresao je mrežu udarcem desnicom iskosa s lijeve strane u dalji kut. Prvi gol za žuto-crne u novoj sezoni zabio je novopridošli (iz Borussije Mönchengladbach) Marco Reus u 10. minuti, a drugi spomenuti Kuba u 38. minuti. Perišić je odigrao svih 90 minuta.

Najveće iznenađenje u subotu odigranim utakmicama 1. kola DFB-Pokala napravio je četvrtoligaš Berliner AK koji je sa čak 4:0 na domaćem travnjaku isprašio prvoligaša Hoffenheima. Već na poluvremenu imao je Berliner AK vodsto 3:0, a u nastavku je samo dotukao indisponiranu momčad Markusa Babbela za koju je hrvatski veznjak Boris Vukčević odigrao svih 90 minuta.

U ostalim susretima sigurne pobjede protiv niželigaša upisali su prvoligaši Stuttgart i Borussia Mönchengladbach. Stuttgart je slavio 5:0 na gostovanju kod Falkenseea, a Borussia Mönchengladbach 2:0 kod Alemannije Aachen.

DFB Pokal, 1. kolo:
Alemannia Aachen - Borussia Mönchengladbach 0:2
Berlin Ankaraspor - Hoffenheim 4:0
Carl Zeiss Jenna - Bayer 0:4
Falkensee - Stuttgart 0:5
Hallescher - Duisburg 0:1
Victoria Hamburg - Freiburg 1:2
Unterhaching - Köln 1:2
Oberneuland - Borussia Dortmund 0:3
Offenburger - St. Pauli 0:3